CARIERĂ: Au început înscrierile pentru unitățile de învățământ militar

CARIERĂ: Au început înscrierile pentru unitățile de învățământ militar

 Tinerii maramureşeni care doresc să îmbrățișeze o carieră militară pot să se înscrie în această perioadă pentru una dintre unitățile de învățământ care oferă pregătire în acest domeniu. Condiția principală este să aibă diplomă de bacalaureat și să nu depășească limita de vârstă pentru nivelul de pregătire pentru care optează.

Cei care au până în  26 de ani, respectiv maxim 24 de ani pentru aviație-naviganți, au șansă de a se înscrie la instituțiile militare de învățământ universitar. Acestea sunt Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, Academia Navală „Mircea Cel Bătrân”, Constanţa, Academia Tehnică Militară din  Bucureşti și Institutul Medico-Militar „Carol Davila”, tot din Bucureşti. Termenul de întocmire a dosarelor pentru acest nivel de învățământ este 14  aprilie 2017. Pentru cei interesați care au până în 28 de ani, Ministerul Apărăii Naționale oferă studii în învățământul postliceal. Candidații pot opta pentru Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri a forţelor terestre „Basarab I” din  Piteşti, Şcoala de maiştri militari şi subofiţeri a forţelor aeriene „Traian Vuia” sauŞcoala de maiştri militari a forţelor navale „Amiral Ioan Murgescu”din Constanţa. Aici perioada de înscriere este până în data de 5 mai 2017.
Prima fază este cea de înscriere, care constă în întocmirea dosarului. Pentru maramureșeni acest lucru este posibil la sediul Biroului informare-recrutare din Centrul Militar Judeţean. Această etapă include și efectuarea vizitei medicale la Spitalul Militar Cluj-Napoca, pe baza fişei de examinare medicală eliberată de Biroul informare-recrutare. Selecția candidaților se va desfăşura în centrul zonal de selecţie şi orientare din Câmpulung Moldovenesc şi constă în testare psihologică, probă sportivă şi interviu final de evaluare. Toate aceste teste au caracter eliminatoriu, condiţionând participarea la admitere. Admiterea se desfăşoară prin probe scrise în funcţie de domeniul de studii şi metodologia de admitere emisă de instituţia de învăţământ.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.