PROBLEME: Ce facem cu resturile vegetale?

PROBLEME: Ce facem cu resturile vegetale?

 Curățarea terenurilor și a arborilor nu duce numai la incendii de vegetație, ci și la depozite necontrolate de deșeuri. Unii sigheteni s-au obișnuit să arunce resturile vegetale fie la marginea drumului, fie lângă tomberoanele din cartiere. Poliția Ecologică atrage însă atenția că acest lucru îi poate costa până la 1500 de lei.

Zi de zi, Poliția Ecologică se confruntă cu problema grămezilor de crengi care apar pe străzile din oraș precum ciupercile după ploaie. Razii în acest sens au loc zilnic, iar cei prinși că au depozitat deșeuri în alte locuri decât cele special amenajate riscă amenzi usturătoare.
 „Mai ales în această perioadă pot să zic că ne confruntăm zilnic cu aceste probleme. Chiar zilele trecute am avut o astfel de situație în cartierul Constructorului. Am mers la fața locului, dar bineînțeles că cel care a depozitat deșeurile nu a recunoscut, însă după scurt timp a fost depistat și sancționat cu avertisment”, a declarat șeful Poliției Ecologice Sighet, Ovidiu Șuștic.
Pentru ca sighetenii să nu riște amenzi, Poliția Ecologică le recomandă să se adapteze alternativelor și să transporte aceste resturi la rampă.
 „Le aducem la cunoștință că depozitarea acestora pe domeniul public, în speță pe carosabil sau pe trotuare, atrage după sine sancțiuni contravenționale. Conform Hotărârii de Consiliu Local 72/2009, sancțiunea este între 500 și 1500 de lei. Există însă și alte alternative. Dacă aceste persoane au posibilitatea de a transporta deșeurile la rampa de gunoi de pe strada Tepliței, li se permite accesul gratuit. Asta însă doar pentru gunoiul menajer, resturile vegetale și gunoiul provenit din renovări”, a punctat Ovidiu Șuștic, șeful Poliției Ecologice Sighetu Marmației.
Controalele vor fi intensificate și în următoarea perioadă, atât în ceea ce privește deșeurile vegetale, cât și cele provenite din renovări.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.