APEL LA SOLIDARITATE! Un băiețel are nevoie de sprijin pentru a fi operat, altfel își poate pierde vederea

APEL LA SOLIDARITATE! Un băiețel are nevoie de sprijin pentru a fi operat, altfel își poate pierde vederea

 Oliver s-a născut prematur în noiembrie 2016 şi trăieşte în comuna Câmpulung la Tisa. La două luni de la naștere a fost diagnosticat cu retinopatie de prematuritate, o boală gravă a ochiului, care, dacă nu este tratată de urgență, poate duce la orbire. Singura lui șansă este o intervenție chirurgicală la un centru medical din SUA. Băiețelul este programat să intre în sala de operație în 21 aprilie, iar costul intervenției depășește suma de 30.000 de dolari, însă părinții copilului încă nu au strâns acești bani.

Mama băiețelului a fost internată de urgență și a născut prin cezariană doi copii, o fetiță și un băiețel, în luna noiembrie, cu două luni înainte de termen. Băiatul a fost diagnosticat la două luni cu o boală rară și foarte gravă, dezlipire de retină. Afecțiunea  îl poate costa vederea, dacă acesta nu va efectua de urgență o intervenție chirurgicală.
”Oliver este un băiețel dorit de familia lui, părinții au urmat tratamente îndelungate pentru a-i avea și pe el și pe surioara lui, el provine dintr-o sarcină gemelară. Și el și surioara lui s-au născut prematur, iar de aici există și această complicație destul de rar întâlnită, dezlipire de retină. El are această afecțiune la ambii ochișori, fiind în stadiul cel mai avansat. Singura șansă este o intervenție chirurgicală în SUA. Operația implică însă costuri foarte ridicate”, menționează Cristina Stan, medic oftalmolog.
Peste 30 000 de dolari este suma pe care trebuie să o plătească familia lui Oliver pentru a-i da șansa băiețelului de a se bucura de lumina zilei. 
”Copilul merită șansa de a vedea, să nu fie într-o beznă totală. El s-a născut sănătos, are trei luni, a fost diagnosticat la două luni cu acest diagnostic la o clinică din Cluj-Napoca, diagnosticul a fost același și la clinică din Budapesta, ca și cel dat la Cluj. Ochii nu sunt destul de maturizați în burtica mamei, motiv pentru care trebuie urmăriți atent printr-un screening imediat după naștere.  Retina este componenta cea mai importantă a ochiului. La un nou-născut prematur retina nu este complet formată și există riscul să apară complicații, ea nu mai este vascularizată și moare treptat, treptat, faza finală fiind dezlipirea de retină pe care din păcate a dezvoltat-o acest copilaș minunat”, spune specialistul.
Oliver este programat pentru data de 21 aprilie să intre în sala de operație. Părinții ar face orice să-l știe sănătos. Boala fiind într-un stadiu foarte avansat, intervenția se poate realiza doar la o clinică din SUA. 
”Sperăm ca până la jumătatea lunii aprilie să fie strânși banii de care are nevoie pentru operație., Copilul mai are speranță, dar singura lui șansă este această intervenție. Posibilitățile sunt nemăsurate, minuni se pot întâmpla. E nevoie de viză pentru a ajunge în State și de un dosar medical. Cu ajutorul medicilor de la Cluj am reușit să obținem o programare cât mai rapid. Efortul financiar este însă cel mai mare,  de aceea apelăm la mila celor care vor să-l ajute pe acest copilaș”, menționează medicul oftalmolog.
Până la data operației, părinţii speră să facă rost de suma necesară, pentru a-şi ajuta copilul să se însănătoșească. 
Persoanele care doresc  să facă o donaţie pentru a sprijini acest caz au la dispoziţie conturile deschise de părinţii lui Oliver. 
 
CONT ÎN LEI
RO48CECEMM3208RON0710191 – deschis la CEC Bank Săpânța
COD BIC: CECEROBU
 
CONT ÎN DOLARI
RO35CECEMM32D6USD0710195  –  deschis la CEC Bank Săpânța
COD BIC: CECEROBU
 
CONT ÎN EURO
RO29CECEMM32B2EUR0710193 – deschis la CEC Bank Săpânța
COD BIC: CECEROBU
 
Titular cont: Kantor Monica Emilia – 0745 941 121
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.