VIDEO | Campanie de prevenire a riscurilor de cădere de la înălțime în domeniul construcțiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş desfăşoară până în octombrie, în cadrul unei campanii naţionale, o acţiune de conştientizare şi control privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor.

Motivele acestei acţiuni au fost determinate de  numărul mare de accidente de muncă înregistrat precum şi de gravitatea acestora.

”Principalele obiective ale acestei acţiuni sunt creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime, încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcţiilor implicaţi în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale în acest domeniu, precum și promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate”, au spus reprezentanții ITM Maramureș.

În perioada martie – mai 2019 au avut loc întâlniri de prezentare şi conştientizare, urmând ca în intervalul iunie – octombrie să se desfăşoare acţiunile de control. Verificarea măsurilor dispuse în urma controalelor se va face în perioada noiembrie – decembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.