Campania de prevenire “10 pentru siguranță” a ajuns la aproape 2800 de elevi

În perioada 10-13 septembrie, polițiști, jandarmi, pompieri și specialiști antidrog au promovat mesajul Campaniei de informare și prevenire “#10 pentru siguranță” în opt unități de învățământ din județ. Prevenirea traficului de persoane, a consumului de droguri, a victimizării din infracțiuni și situații de urgență au fost subiectele de discuție cu aproximativ 2800 de elevi și profesori.

Specialiștii în prevenire au susţinut sesiuni de informare cu cadre didactice şi cu elevi de gimnaziu și liceu din Baia Mare, Seini, Târgu Lăpuş şi Moisei.

”În prima săptămână de campanie, specialiștii în prevenire au susținut 17 sesiuni de informare, aproximativ 2800 de elevi și cadre didactice beneficiind de informații privind prevenirea traficului de persoane, a consumului de droguri, a victimizării prin infracțiuni sau situații de urgență. Elevii sunt încurajați să discute cu părinții și profesorii ori de câte ori sunt amenințați sau șicanați de colegi să se comporte civilizat cu colegii lor, să nu se împingă și să nu se lovească nici măcar în joacă”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

Copiii au fost sfătuiți ca pe drumul lor spre școală sau casă să evite să folosească telefonul mobil şi să fie foarte atenţi la ce se întâmplă în jurul lor, să nu intre în vorbă cu necunoscuţii şi să nu plece nicăieri împreună cu aceştia. Li s-a explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice. Chiar dacă această campanie se încheie pe 20 septembrie, activitățile cuprinse în ea vor continua în unitățile de învățământ pe tot parcursul anului școlar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.