Desenele copiilor din proiectul ”Culori pentru Pace”, expuse la Roma

O delegație de 16 persoane din România, membri ai Asociației ”Culori pentru Pace”, va participa la Roma la sărbătorirea Zilei Păcii. Delegația va fi condusă de Liliana Vîrsta, vicepreședintele asociației.

Proiectul ”Culori pentru Pace” continuă cu un eveniment de amploare care va fi organizat în acest an la Roma.  Este vorba despre cea mai mare expoziție pe care asociația ”Culori pentru Pace” a avut-o de la înființare. La Roma, la Colosseum, în 20 septembrie vor fi expuse 5000 de desene ale copiilor din 116 țări, cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii.

”Este un prilej extraordinar de a ne reîntâlni cei care ne ocupăm de acest proiect. Vom participa 250 de persoane, printre care și România va fi acolo cu o delegație de 16 persoane, delegație pe care sunt mândră să o conduc.  Va participa președintele Consiliului Mondial Român, membri UNESCO, directori de școli și grădinițe din întreaga țară”, spune Liliana Vîrsta, vicepreședinte Asociația ”Culori pentru Pace” România.

În cadrul evenimentului vor fi expuse printre cele 5000 de desene ale copiilor și lucrări realizate de copiii din România, din 12 județe. Tot la Roma va fi expus și așa-numitul Covor al lumii.

 ”Spre bucuria noastră, a tuturor, covorul a ajuns azi la lungimea de 1 kilometri, iar România a participat cu 16 metri”, a spus Liliana Vîrsta.

”Culori pentru Pace” este un proiect ambițios care a luat naștere în anul 2015 și, încă din primul an, la el au aderat 70 de școli din 50 de țări de pe 5 continente. S-au adunat mii de desene realizate de copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, care au desenat pentru pace, iar creațiile lor au călătorit în toata lumea, apărând în expoziții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.