Campania "Alege Viaţa!", apreciată pozitiv de toţi factorii implicaţi

Campania "Alege Viaţa!", apreciată pozitiv de toţi factorii implicaţi
La Palatul Administrativ a avut loc astăzi, 12 iulie a.c., o întâlnire de analiză a campaniei "Alege Viaţa!" desfăşurată în scopul prevenirii implicării elevilor care conduc mopede (scutere) şi biciclete în accidente rutiere.
Subprefectul Gyongyike Bondi a precizat că iniţiativa a fost benefică şi a mulţumit profesorilor de legislaţie rutieră de la şcolile de şoferi implicate în proiect pentru susţinerea gratuită a cursurilor pentru elevi.
Florian Călăuz, director şi profesor de legislaţie a menţionat despre infrastructura degradată şi lipsa indicatoarelor rutiere pe artele de circulaţie din municipiul nostru, respectiv despre vizibilitatea redusă în trafic a participanţilor, datorită amplasării indicatoarelor rutiere în zone cu vegetaţie care nu a fost îndepărtată. Gheorghe Popescu, profesor de legislaţie rutieră a adăugat că acest parteneriat bazat pe educaţie rutieră a avut drept ţintă factorul uman care este responsibil de producerea accidentelor rutiere.
Comisarul şef Ioan Cârlig din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş a spus că proiectul reprezintă un pionerat la nivelul judeţului nostru, iar conducătorii de mopede şi biciclete sunt categorii vulnerabile expuse la accidente rutiere. Cursurile de legislaţie rutieră au fost benefice şi aduc un plus de cunoştinţă tinerilor participanţi din trafic care conduc mopede şi biciclete. S-a menţionat despre extinderea, în viitor, a acestor cursuri la nivelul judeţului nostru. Subprefectul de Maramureş a declarat că va fi prezentată ministrului educaţiei iniţiativa demarată în Maramureş pentru a preveni implicarea elevilor care conduc mopede şi biciclete pe drumurile publice în accidente rutiere şi că va fi făcută propunerea de includere a acestor cursuri în program şcolară a noului an de învăţământ. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a acordat diplome de mulţumire şi flori tuturor participanţilor implicaţi în acest proiect pilot derulat, deocamdată la nivelul municipiului Baia Mare (instituţii publice, lectori de legislaţie rutieră, şcoli de şoferi etc). 

Campania „ALEGE VIAŢA!”  a fost realizată în parteneriat de Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, Serviciul Poliţiei Rutiere Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean în scopul prevenirii implicării elevilor, în calitate de biciclişti sau conducători de mopede în accidente de circulaţie rutieră.
În acest proiect au fost implicate şapte unităţi de învăţământ pilot, ai căror elevi au participat la cursuri de legislaţie rutieră specifică, susţinute de lectori de legislaţie rutieră de la cinci şcoli de şoferi.
Cursurile de legislaţie rutieră s-au desfăşurat în perioada 1-15 iunie, cu eliberarea certificatelor de absolvire aferente, care sunt obligatorii pentru conducerea mopedelor pe drumurile publice.
La cursurile de legislaţie rutieră au fost prezenţi peste 160 de elevi, iar 98% dintre aceştia au absolvit cursul, fapt ce le permite, conform prevederilor legislaţiei, în vigoare să conducă mopede pe şosele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.