Campania ,,10 pentru siguranță” a ajuns la final

Vineri, 20 septembrie, școlile gimnaziale din Ocna Șugatag și Călineşti au fost gazdele ultimelor sesiuni de informare din cadrul Campaniei MAI ”10 pentru siguranță”. Elevii şi cadrele didactice ale celor două școli au ridicat numărul beneficiarilor acestei campanii la 3.500.

În cadrul celor 30 de activități preventive, desfășurate de polițiști alături de specialiștii antidrog și partenerii jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, au fost transmise cele 10 mesaje ale campaniei pentru siguranța elevilor la școală, pe stradă sau acasă. În campanie au fost implicate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar în județul Maramureș specialiștii în prevenire ai acestor structuri au transmis mesajul campaniei atât în locuri publice, cât și la manifestări cultural artistice, în trenurile de călători și în 19 unități de învățământ din Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Seini, Ocna Șugatag, Sarasău, Moisei și Călinești.

Chiar dacă această campanie a ajuns la final, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei de proximitate, dar și cei rutieri vor fi alături de elevi pe tot parcursul anului școlar 2019-2020, atât prin activități la clase, cât și prin organizarea sau participarea la unele activități extrașcolare.

Mesajele campaniei au fost:

  1. Ai grijă la grupul de prieteni. Spune NU dacă cineva îți propune să faci lucruri care te pot afecta negativ.
  2. Fii atent la prietenii virtuali și la informațiile pe care le postezi/ transmiți pe internet și pe rețelele de socializare.
  3. Nu te lăsa păcălit de bunele intenții ale necunoscuților sau de oferte unice doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica.
  4. În drumurile tale respectă mereu regulile de circulație!
  5. Ține mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil.
  6. Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!
  7. Fii un elev educat și spune NU bullyingului!
  8. Ai grijă: focul nu este un mod de distracție!
  9. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări.
  10. Apelează la sfatul unui adult atunci când te afli în dificultate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.