CALENDAR ȘCOLAR: A început a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

CALENDAR ȘCOLAR: A început a doua etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare

 Azi a început etapa a doua de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2016-2017. În prima etapă, în județul Maramureș au fost ocupate 3621 din cele 4131 de locuri disponibile. Lupta pentru un loc în școlile cele mai bune este mare, 27 de unități școlare solicitând suplimentarea locurilor alocate pentru clasa pregătitoare. 

A doua etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017 se  desfășoară în perioada 30 martie – 8 aprilie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.
 În această perioadă se depun cereriletip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflată pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio instituție școlară în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. 
Tot în această perioadă vor fi validate cererile tip de înscriere la școala aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor. 
Conform calendarului, pe data de 15 aprilie vor fi afișate la fiecare școală listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare, iar între 19 si 22 aprilie se vor face centralizarea și soluționarea de către Inspectoratul Școlar Județean a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățamânt.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.