VIDEO | Cadre medicale infectate cu COVID-19, la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus

După ce la Spitalul Municipal Sighetu Marmației au fost semnalate mai multe cazuri de infectare cu noul virus, în rândul personalului medical, a venit acum rândul Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus, să îngroașe statistica cadrelor medicale confirmate pozitiv, cu noul coronavirus.

În Vișeu de Sus, până astăzi sunt confirmate 7 cazuri positive de membri ai personalui medical.

”La Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus avem un număr de șapte persoane, personal medical, asistente și infirmiere, confirmate cu coronavirus. Au fost în izolare timp de o săptămână, și au cerut, în mod voluntar, efectuarea testului de coronavirus. În urma testării, rezultatul a fost pozitiv. Testul a fost făcut cu aparatura de la Vișeu, motiv pentru care s-a mai recoltat o probă, care urmează să fie prelucrată în Baia Mare, pentru a avea o confirmare oficială, a acestei infecții cu coronavirus. Secțiile în care își desfășoară activitatea cadrele infectate, au fost închise tot în urmă cu o săptămână, nu mai este niciun bolnav acolo, s-au luat toate măsurile din punct de vedere medical necesare stopării rîspândirii acestui nou virus. Se desfășoară anchetă epidemiologică, lucrurile sunt sub control, până în acest moment”, spune Nicolae Silviu Ungur, prefect de Maramureș.

Toți cei infectați de la Spitalul din Vișeu de Sus, sunt acum internați și asimptomatici.

”Cadrele medicale sunt internate în acest moment, prin faptul că sunt responsabile și nu au dorit să rămână acasă, chiar dacă a existat un vid legislativ, în acest sens, la un moment dat. Au fost duși la Sighet, unde beneficiază de tratament specific. Sunt bine, sunt asimptomatici toți”., precizează Nicolae Silviu Ungur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.