Bunătăți la Târgul de miere, care s-a deschis azi la Sighet

Târgul de miere s-a deschis azi la Sighetu Marmației. Standurile i-au întâmpinat pe vizitatori cu diverse sortimente de miere, cu produse special preparate pentru întâmpinarea sezonului rece, dar și cu deserturi, cu săpunuri și creme, toate având la bază mierea de albine.

De salcâm, polifloră, de rapiță, mană sau chiar și zmeură, mierea este foarte căutată de cei care apreciază calitățile acestui produs natural. La standurile producătorilor locali se găsesc pe lângă borcanele cu miere, produse destinate întăririi sistemului imunitar, cum ar fi combinațiile dintre miere și nucă, semințe, cătină, fructe uscate, mierea fiind și un foarte bun conservant.

 ”Avem miere de diferite feluri, diferite preparate, pentru imuntate, pentru slăbit, pentru copii, avem diverse deserturi sănătoase, miere cu fructe, cu semințe, diverse suporturi cadou, faguri, căpăceală, am tot ce ține de acest domeniu”, spune un poducător din Valea Stejarului.

Chiar dacă prețurile au săltat ușor în acest an, costul unui borcan de miere fiind între 25 și 35 de lei,  consumatorii nu se uita la bani atunci când vine vorba sa-și facă proviziile de miere pentru următorul sezon.

 ”Cumpărăm în fiecare toamnă câte trei borcane, de la același producător. Nu contează nici prețurile, mierea e foarte sănătoasă și avem mereu în casă. O consumăm mai mult pe pâine cu unt și a îndulcitor natural”, spune o clientă.

Unii participanți la târg au amenajat standuri dedicate producătorilor, cu siropuri și turtițe pentru albine, alții au etalat produse din lavandă, iar unii au venit la târg cu obiecte handmade, printre care și magneți cu stupi de albine, sau obiecte din lemn realizate în ton cu tematica târgului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.