Antrenament pentru căutarea și salvarea celor rătăciți în zone montane greu accesibile

Jandarmii maramureșeni alături de colegii lor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, de la Jandarmeria Suceava si Bistrița-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, de pompieri ai ISU Maramureș și de reprezentanți ai Inspectoratului General de Aviaţie din MAI, au desfășurat un antrenament privind căutare și salvarea persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan.  

Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea și executarea activităților specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile sau inaccesibile la sol.

”Ne pregătim în permanență pentru a face  față situațiilor care apar în acest domeniu. Pentru acest lucru am invitat colegi de la Inspectoratul de Jandrami Județean Bistrița Năsăud, IJJ Suceava, Centrul Montan Sinaia, Gruparea de Jandrmi Mobilă Cluj Napoca și bineînțeles jandarmii montani maramureșeni și structura antiteroristă de la nivelul Inspectoratului Teritorial de Jandarmi. Împreună am desfășurat un stagiu de pregătire în acest domeniu fiind sprijiniți pe parcursul celor trei zile de Inspectoratul General de Aviație care a venit cu suportul aerian, un elicopter și 7 instructori și piloți care au fost alături de noi pentru a avea noi deprinderi în ceea ce privește solicitarea și folosirea suportului aerian în căutarea și salvarea persoanelor aflate în dificultate în mediul montan”, a declarat Petru Marcel Florișteanu, inspector şef IJJ Maramureş.

Scopul antrenamentului a fost pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate la 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.