13 septembrie la ISU Maramureș

Ziua Pompierilor din România a fost celebrată astăzi și în Baia Mare. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul ISU Maramureș.

În cadrul ceremoniei au fost avansați în gradul următor un ofițer și 5 subofițeri, s-au acordat diplome de merit și a fost depusă o coroană de flori la statuia eroului pompier – căpitan Pavel Zăgănescu.

Elevii Școlii Gimnaziale “Octavian Goga”din Baia Mare au depus flori la statuia lui Gheorghe Pop de Băsești, fruntașul Marii Uniri, al cărui nume îl poartă unitatea, și la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu.  După defilarea detașamentului de onoare compus din cadre ISU Maramureș și după onorul prezentat de Fanfara Municipală, militarii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității, aplaudați de copiii prezenți, pentru că 13 septembrie a fost și o zi a porților deschise, dedicată celor mici, care au avut ocazia de a vedea, de aproape, tehnica de luptă a pompierilor maramureșeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.