VIDEO | Brian Cristian, deputat USRPLUS: “Fiecare primărie din Maramureș trebuie să ofere opțiunea de a plăti online taxele și impozitele locale”

Sistemul național electronic de plată online a devenit indispensabil pentru cetățenii din mediul urban și tot mai accesat și de cei din zona rurală. Multe dintre primăriile care îl utilizează se bucură de beneficiile oferite de tehnologia modernă pentru încasarea impozitelor și taxelor locale: viteză, siguranță, transparență, etc…

Ghiseul.ro a beneficiat de o evoluție excepțională în ultimul an, iar un aport important l-a avut și pandemia prin care trecem și în acest moment. Pentru o scurtă perioadă de timp, înrolarea primăriilor în Ghiseul.ro a fost obligatorie și, în funcție de dimensiune, UAT-urile aveau termen de maximum 1 an să adopte la nivel local sistemul național electronic de plăți online.

Din păcate, prevederea obligativității de înscriere a UAT-urilor în SNEP a fost eliminată și, pentru o îndelungată perioadă de timp, sistemul nu a fost utilizat la capacitatea lui maximă.

Brian Cristian, deputatul USRPLUS de Maramureș, își dorește să vadă fiecare primărie din județul nostru înrolată în sistemul național electronic de plată online:

“Înrolarea tuturor primăriilor din județul nostru în Sistemul național electronic de plată online e un obiectiv ușor de atins.

Procedurile de implementare a platformei Ghiseul.ro au devenit atât de simple încât, după nici 30 de zile, orice primărie poate să ofere opțiunea de a plăti online taxele și impozitele locale.”

 Pentru a grăbi lucrurile, Brian Cristian solicită intervenția Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației:

“I-am propus domnului ministru Cseke Attila soluția de a negocia un contract cadru cu băncile din România și de a veni în sprijinul UAT-urilor cu o ofertă generală care să ușureze conectarea la platforma de plăți online.”

 Astfel de soluții digitale, precum posibilitatea de a plăti online taxele și impozitele locale, pun relația dintre stat și cetățean pe o traiectorie normală și oferă doza de accesibilitate și de confort pe care ne-o dorim:

“România digitală nu e o utopie. Putem aduce administrația publică în era digitală și chiar suntem încurajați să facem asta prin fondurile europene puse la dispoziție de către Uniunea Europeană.”, declară, în încheiere, deputatul Brian Cristian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.