VIDEO | 112 | Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

După ce în ultima perioadă au izbucnit incendii la mai multe spitale din țară, în această dimineață s-a dat alarma și la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. 71 de persoane au fost evacuate din unitatea medicală.

Alarma s-a dat la ora 06:15 și incendiul a izbucnit la una din băile de la etajul al treilea.

”Pompierii băimăreni au intervenit în această dimineață pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. S-au deplasat cu 3 echipaje de stingere, o autoscară, un echipaj de transport victime mobile, un echipaj de prim ajutor și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță. În total au fost evacuate 71 de persoane, nu au rezultat victime. După ce încăperile au fost aerisite persoanele s-au întors în saloane”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

Primarul orașului Cavnic spune că incendiul ar fi pornit după ce unul dintre pacienți a aruncat o țigară în aerisirea băii de la etajul al treilea.

”În jurul orei 5 spre 6 dimineața, un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a mers în toaleta de la etajul al treilea și a aprins o țigară. După ce a fumat, o parte din țigară a aruncat-o în aerisirea din grupul social. Acolo fiind o ventilație mare a luat foc și cele două camere care erau în stânga și în dreapta băii au fost afectate. Precizez că personalul spitalului s-au autosesizat și a sunat la 112 și s-au luat măsurile prevăzute de lege pentru protejarea pacienților. Mai mult Centrul pentru Situații de Urgență Cavnic și SMURD sunt în aceeași locație, au fost anunțați și au intevenit în mai puțin de 1 minut și le mulțumim și au procedat la stingerea incendiului”, a precizat Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș focul a distrus buicăți din conducta de scurgere și două  ventilatoare de aerisire. Au mai ars și circa 2 kg de deșeuri din   hârtie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.