REPORTAJUL ZILEI | BUNI LA MUZICĂ ȘI LA ARTE PLASTICE

Elevii Școlii Gimnaziale de Muzică și Arte Plastice ”Gerorge Enescu”din Sighet obțin premii importante la concursurile de profil, chiar dacă mult itmp, copiii au fost nevoiți să se pregătească prin intermediul sistemului online, ceea ce e o adevărată provocare pentru cine studiază un instrument. Reîntorși de curând la școală, copiii se pot mândri deja cu rezultate notabile.

Mălina Vida, elevă în clasa I, profesoara Iosif Cinthya, a participat în luna februarie la Festivalul  Concurs ”Ion Dumitrescu”- care a avut loc la București, unde a obținut premiul II.

Sara- Tymea  Dan,  elevă în clasa a II-a, a obținut premiul I la Concursul Național ”Prietenii muzicii”, care a avut loc la Cluj Napoca, în luna februarie.  La același concurs, Rohnean Filip Rareș, clasa a III-a, a obținut premiul II, ambii elevi la clasa profesoarei Uleana Yurkuts.

Iulia Teodora Boboșan a obținut premiul I și premiul special pentru realizare tehnică, ca elevă a  profesoarei Agnes Gavaller.

Oana Nicola Codrea, a obținut premiul I, la fel și Lavinia Mihaela Szerasz, premiul I, ambele eleve la clasa profesoarei Marina Miron.

Elevii profesorului Nicolae Iurcuț au obținut și ei premii importante. Ștefan Ierima, elev în clasa a IV-a, a luat premiul III la un Conucrsul Național de Interpretare. Fodor Octavian Stan, din aceeași  clasă, a obținut premiul II, la același concurs. Rebeca Coman, elevă în clasa a III-a, a obținut premiul II.

La secțiunea Arte Plastice, Denisa Vraja, secția grafică, a onținut premiul I la Concursul Internațional de Arte Plastice în Ucraina, octombrie, 2020. Profesor coordonator Gabriela Ciordaș.

În această perioadă, la școala de muzică se fac înscrieri la clasele de instrument, dar și la secția de Arte Plastice.

Învățământul este gratuit la Școala Gimnazială de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”din Sighetu Marmației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.