VIDEO | Biserica Ortodoxă și cea Catolică se implică pentru a împiedica răspândirea coronavirusului

Biserica Ortodoxă și cea Catolică se implică pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Pe această cale, credincioșii sunt rugați să respecte regulile de igienă. Totodată, oficialii bisericii catolice și ortodoxe îi îndeamnă pe cei bolnavi să se roage de acasă. Măsurile sunt luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în România.

Spălarea riguroasă a mâinilor şi a feţei cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului în caz de tuse şi strănut, dezinfectarea obiectelor şi suprafeţelor frecvent utilizate sunt doar câteva dintre măsurile ce trebuie luate, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române. Din punct de vedere liturgic şi duhovnicesc, Patriarhia recomandă ca persoanele care manifestă simptomele de gripă de orice fel şi simptomele de coronavirus, descrise de autorităţile medicale, să evite în acele zile locurile aglomerate, inclusiv spaţiul bisericii, pentru a nu-i expune şi pe alţii la o posibilă îmbolnăvire. Patriarhia Română cere credincioșilor evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă, arată un comunicat al patriarhiei.

 Și Bisetica Catolică îi îndeamnă pe pe toți credincioșii la rugăciune, calm şi speranţă, solidaritate și responsabilitate.

”Oamenii din ziua de azi, cât sunt ei de puternici, au foarte multe frici, care ies în evidență mai mult în această perioadă de criză. Trăim în societatea actuală în care există o rupere între spiritual și se pune mai mult accent pe material și se consideră că în acest sens, oarcum, biserica nu mai are ce soluții să ofere. Există pe mai departe rugăciunea pe care Bisrica o face pentru cei bolnavi, asistența spirituală prin care se întăresc creștinii, prin Sfânta împărtășanie, prin prezența preoților n zonele cu oameni suferinzi. În aceste perioade de slăbiciune, harul lui Dumnezeu poate să lucreze mai aparte. Și neglijența lui Dumnezeu în viața de zi cu zi poate fi o consecință a bolilor. Omul poate veni din boala lui cu un plan de viață din care să crească mult mai mult pe plan spiritual. Dincolo de toate, nu trebuie să ne fie frică, pentru că toți suntem în mâinile lui Dumnezeu și el are grijă de noi, dar uneori vrea să ne trezească un pic. Omul de azi e foarte fragil din punct de vedere spiritual și în această perioară de post care urmează ar trebui săne ocupăm mai mult  de acest aspect”, spune părintele greco catolic, Vasile Florea, de la biserica greco catolică, ”Cristos, Regele Univesrului”, din Sighet.

Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, în orice moment al zilei, din Sfânta Euharistie pentru bolnavi, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop, de o singură persoană, cu menționarea că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.