Bilete de tratament pentru pensionari

Casei Județene de Pensii i-au fost repartizate primele 114 bilete pentru stațiuni. Cele mai multe locuri sunt pentru 1 Mai și Bizușa. Până acum au depus cereri peste 2.000 de persoane.

Începe prima serie la tratament pentru pensionarii maramureșeni, în 17 februarie. La Casa Județeană de Pensii Maramureș s-au înregistrat până în prezent de 2.291 de cereri. Pentru prima serie cu plecare din 17 și 18 februarie au fost repartizate 114 bilete din care pentru: 1 Mai – 56, Bizușa – 32, Buziaș – 8, Moneasa – 8, Covasna – 6 și Geoagiu – 4.

În vederea eliminării birocrației, la depunerea cererii tip pentru acordarea unui bilet de tratament balnear pensionarul nu va mai fi obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie. Biletele de tratament se acordă individual o dată pe an. Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile. Distribuirea biletelor se face de către Casa Națională de Pensii prin casele teritoriale de pensii. Potrivit Ministerului Muncii, pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau celor cu boli profesionale.
”Pentru anul 2020, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea CNPP este asigurat un număr de 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La numărul de locuri menționat mai sus se va adăuga un număr suplimentar de locuri care vor fi contractate cu operatori economici de profil, până la nivelul sumei de 370.314.000 lei, prevăzută cu această destinație în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, spune Lucica Pop, directorul executiv al Casei Județene de Pensii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.