Bilanț negru: câți oameni au murit în accidente în acest an în Maramureș

Multe accidente rutiere grave au loc pe drumurile din Maramureș în acest an. Potrivit Serviciului Rutier Maramureș în 2019 s-au produs 155 de evenimente rutiere grave și 37 de persoane au murit.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă și traversările neregulamentare ale pietonilor.

”Analizând dinamica accidentelor rutiere grave produse de la începutul anului și până acum pe raza județului Maramureș constatăm că au fost 155 de accidente rutiere grave, cu 4 mai puține comparativ cu perioada similară a anului trecut, în urma cărora 37 de persoane și-au pierdut viața, 134 de persoane au fost rănite grav și alte 46 au fost rănite ușor. Principalele cauze generoatoare ale acestor evenimente rutiere grave sunt, ca și anii trecuți, viteza, fie că vorbim de viteza neregulamentară, sau viteza neadaptată la condițiile de drum, abaterile pietonilor, și aici intră inclusiv traversările neregulamentare și circulația necorespunzătoare pe partea carosabilă”, a spus Gheorghe Goth, comisar Serviciul Rutier Maramureș.

Un număr mare de accidente rutiere grave au loc și din cauza abaterilor bicicliștilor de la legistația rutieră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.