VIDEO | Biblia – reper de cunoaștere, înțelegere, tămăduire sufletească, dar și leac pentru suferințele trupești

Invitat la emisiunea ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, părintele ortodox Dan Sidău a vorbit despre cartea religioasă. În centrul discuției s-a aflat Cartea Cărților, Biblia sau Sfânta Scriptură, ca un reper de cunoaștere, înțelegere, tămăduire sufletească, dar și leac pentru suferințele trupești.

Oamenii se apropie parcă mai mult de Dumnezeu în vremuri de restriște. Măcinați de frământări, neliniști, izolare, temeri, și necazuri, pe fondul evoluției contextului epidemiologic, creștinii caută leac și alinare în cuvântul de învățătură al Sfinților Părinți. Părintele Dan Sidău recomandă aplecarea spre cartea religioasă, spre cărțile de rugăciuni, dar în special spre Cartea Cărților, Biblia sau Sfânta Scriptură.

Trăim o perioadă delicată, dar Mântuitorul Isus Hristos a zis ”Temeți-vă de ceea ce poate să omoare sufletul, mai degrabă decât ceea ce poate să omoare trupul”. Ceea ce se întâmplă acum este doar o încercare, ceva ce o să treacă, ceva care să ne trezească din letargia în care am zăcut.  Țin în mână o Biblie, care este și armă și scut și povățuitoare și călăuză înspre veșnicie, este cea mai actuală carte. Este foarte important să ne asumăm că nimic nu este nou sub soare. Totul este un perpetuum mobile. Nou a fost doar venirea lui Hristos și Învierea Lui. Biblia este merinde pentru veșnicie. Ea ne oferă cunoaștere,  Calea spre Viață”, spune Dan Sidău, preot ortodox.

Textul scritpuristic nu este unul facil, lectura biblică se face sub îndrumarea unui preot, cel care poate recomanda și alte repere de lectură și de conduită.

”Încet, încet, citind și recitind și ascultând predicile preoților în Biserică, cerând de multe ori consultare, ajungem să cunoaștem Calea, Adevărul și Viața. De aceea, poate acum mai mult ca niciodată ar fi nevoie să existe în biserică seri de Cateheză, seri biblice în care să se citească cuvântul Scripturii și acolo să se găsească interpretarea corectă”, spune părintele Dan Sidău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.