Bătaie pe biletele de tratament

Bătaie pe biletele de tratament

 

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş continuă să preia cereri în vederea obţinerii de bilete de tratament balnear subvenţionate de statul român. Departajarea solicitanţilor se face în funcţie de istoricul tratamentelor balneare, categoria de pensie pe care o primeşte solicitantul de bilet şi nivelul veniturilor din drepturile de pensie.

Următoarea serie de sejururi balneare va începe în 20 martie, iar judeţului nostru i se vor repartiza în jur de 80 de bilete. Daniela Vasile, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, subliniază că, până la această dată, aproximativ 4.500 de cereri au fost preluate de la pensionari şi de la asiguraţii sistemului public de pensie, dornici să plece în staţiuni balneare pentru a urma tratamente de specialitate ori pentru a se odihni.

Anul trecut s-au depus aproximativ 6.800 de bilete de tratament balnear. Repartizarea biletelor pe staţiuni şi pe solicitanţi se realizează în baza unui sistem informatic. Cele mai mari şanse de a pleca într-o staţiune balneoclimaterică le au persoanele care nu au beneficiat de bilete de tratament în ultimii doi ani, sunt pensionari de invaliditate şi au venituri din pensie sub 4 milioane lei vechi. Aceşti pensionari realizează punctaj maxim şi au şanse de aproape 100% de a prinde un bilet de tratament la preţ redus.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.