Bank of China va opera pe piaţa românească, începând din 2012

Bank of China va opera pe piaţa românească, începând din 2012
Una dintre cele mai vechi bănci din lume, gigantul Bank of China cu capital de stat îşi va deschide, în 2012, o sucursală sau chiar o reprezentanţă în România, a declarat, vineri, în exclusivitate pentru AGERPRES, consilierul economic şi comercial al Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti, Liu Qiwei. ‘După trei zile de întâlniri profesionale în România, delegaţia Bank of China, condusă de vicepreşedintele sucursalei din Budapesta, Zhang Gang, a apreciat că a fost o vizită reuşită. În întâlnirile avute la Bucureşti, Bank of China şi-a exprimat dorinţa de a deschide o sucursală sau chiar o reprezentanţă în România pentru a sprijini dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale comerciale, în beneficiul investitorilor chinezi şi al companiilor româneşti care au interese de afaceri în China’, a spus consilierul economic şi comercial al Ambasadei, Liu Qiwei. 
Acesta a precizat că o delegaţie de bancheri chinezi a venit la Bucureşti la invitaţia Ambasadei şi că, în perioada 20-23 decembrie, a avut întâlniri la Banca Naţională a României (BNR) şi la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR). 
‘Bancherii chinezi au avut mai multe întâlniri la BNR unde au discutat cu omologii lor, iar la CCIR au fost primiţi de preşedintele Camerei, Mihail M. Vlasov. De data aceasta, discuţiile au avut un caracter general’, a adăugat consilierul economic şi comercial al Ambasadei. 
În acelaşi timp, delegaţia chineză s-a întâlnit atât cu reprezentanţi ai firmelor chinezeşti care sunt deja prezente în România, cât şi cu reprezentanţi comerciali chinezi. 
La întrebarea privind cea mai probabilă dată de intrare a Bank of China pe piaţa românească, consilierul Ambasadei a afirmat că ‘va fi în curând’. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.