A început vacanţa de iarnă! Primul an în care elevii au cu o săptămână în plus

A început vacanţa de iarnă! Primul an în care elevii au cu o săptămână în plus
Elevii şi studenţii, dar şi preşcolarii intră de vineri în vacanţa de iarnă, pentru prima dată în învăţământul preuniversitar semestrul I încheindu-se în 23 decembrie şi nu în ianuarie ca în alţi ani, iar studenţii vor reveni la cursuri în funcţie de programul stabilit la nivelul fiecărei facultăţi.
Conform structurii anului şcolar stabilită de către Ministerul Educaţiei, peste 3.200.000 de elevi şi preşcolari au intrat de vineri în vacanţa de iarnă, după terminarea orelor. Tot vineri s-a încheiat şi cursurile semestrului I. Vacanţa de iarnă durează pentru elevi şi preşcolari până în 16 ianuarie 2012.
În schimb, studenţii vor reveni la cursuri după programul care a fost stabilit la începutul anului universitar, de către fiecare facultate în parte.
Semestrul I al anului şcolar 2011-2012 a început în 12 septembrie şi se finalizează în 23 decembrie. Dacă anul şcolar a început în 12 septembrie, adică mai devreme cu trei zile, decât în mod obişnuit, vacanţa de iarnă se prelungeşte cu o săptămână, până în 15 ianuarie.
În noua configuraţie, stabilită de MECTS, semestrul întâi va avea trei luni, din 12 septembrie până în 23 decembrie, iar al doilea cinci luni, din 16 ianuarie până în 22 iunie, cu o vacanţă din 7 până în 22 aprilie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.