VIDEO | Bani pentru producătorii din sectorul pomicol

AFIR a anunțat , pentru perioada cuprinsă între 30 iunie și 30 septembrie prima sesiune de depunere a cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura „Înființarea grupurilor de producători  în sectorul pomicol” din PNDR 2020. Fondurile disponibile pentru finanțarea proiectelor din această sesiune se ridică la aproximativ 1,9 milioane de euro.

Pot obține finanțare prin submăsura 9.1a grupurile de producători din sectorul pomicol constituite conform legislației specifice în vigoare, care au ca scop principal valorificarea în comun a produselor agricole și care deservesc interesele membrilor prin investițiile prevăzute în proiect. De asemenea, grupurile de producători trebuie să se încadrează în definiția IMM-urilor și să fie recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014.
Cheltuielile eligibile sunt cele rezultate din înființarea și funcționarea grupurilor de producători din sectorul pomicol, prevăzute în planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.
Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată este de 100.000 euro/an.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.