VIDEO | Bani de la Guvern pentru depozitul de deșeuri de la Fărcașa

136 de milioane de lei s-au pus la dispoziție de guvern pentru finalizarea depozitului de deșeuri de la Fărcașa. Guvernul a luat în calcul faptul că exista un risc foarte mare de nefinalizare a proiectului, din cauza proastei gestionări, fapt ce ar fi determinat Comisia Europeană să ceară returnarea tuturor banilor cheltuiți din fonduri europene pentru acest obiectiv.

Ionel Bogdan, secretar de stat în cancelaria prim ministrului Orban, spune că prin ordonanța de urgență, depozitul de deșeuri din Maramureș a primit cea mai mare alocare din partea Guvernului PNL, peste 136 de milioane de lei, pe lista adoptată în ședința executivului fiind alte 8 proiecte aflate în situații similare. Suma totală pusă la dispoziție de către Guvern, din bugetul de stat, este de peste 350 de milioane de lei. Banii vor fi dați prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene.

,,Nu putem lăsa ca maramureșenii să sufere din cauza incompetenței PSD. Județul Maramureș are mare nevoie de un sistem integrat pentru deșeuri, este un proiect în care s-a investit mult până în prezent și de aceea, în urma unei analize serioase la nivelul guvernului, am decis să alocăm o sumă importantă pentru acest proiect, peste 136 de milioane de lei. (…)Acum, noi am alocat banii necesari finalizării proiectului pentru că există și riscul ca cei de la Comisia Europeană să ne ceară toți banii cheltuiți până acum cu acest proiect. Vom veghea însă la modul în care sunt cheltuiți banii publici, deoarece vorbim de banii românilor și de nevoia de a finaliza în cele mai bune condiții un proiect de care maramureșenii au mare nevoie”, a precizat Ionel Bogdan, secretar de stat în cancelaria prim ministrului Orban.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Călin Bota, președinte PNL Baia Mare, banii pentru finalizarea proiectului vin exclusiv de la bugetul de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.