Baia Sprie-Barsana: Mircea Man a recunoscut astazi, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean, ca institutia ar putea rezilia contractul cu firma Selina

Baia Sprie-Barsana: Mircea Man a recunoscut astazi, in cadrul sedintei de Consiliu Judetean, ca institutia ar putea rezilia contractul cu firma Selina

Consilierii judeteni s-au intalnit astazi intr-o noua sedinta ordinara a Consiliului Judetean. Pe ordinea de zi au fost incluse sapte proiecte de hotarare dintre care unul a fost amanat iar sase au fost aprobate pe banda rulanta. Insa pentru ca sedinta sa nu se incheie prea repede iar Mircea Man sa scape fara prea multe explicatii, consilierii judeteni pesedisti au readus in discutie problema drumurilor judetene si in special a drumului Baia Sprie-Barsana.

Consilierul judetean Gabriel Zetea i-a cerut presedintelui tuturor maramuresenilor raspunsuri pertinente legate de telenovela Baia Sprie-Barsana si despre nemultumirile aparute intre constructori si beneficiarul proiectului, Consiliul Judetean Maramures. "Toate declaratiile astea se bat cap in cap. E vorba de zeci de miliarde de care constructorul spune ca i-a facturat Consiliul Judetean, Consiliul Judetean refuza sa deconteze banii, se opresc lucrarile. Am vazut saptamana trecuta masini mari ale firmei Selina care incarca utilajele de pe drum si le duc in alta parte. Sa inteleg ca se opresc lucrarile cu totul pe acest drum? Intelegerile sunt de asa natura ori dumneavoastra sunteti de vina ca ne-ati adus pe cap un executant neserios ori cei din Consiliul Judetean nu se ocupa ca lumea de acest contract care este totusi cea mai importanta investitie care se deruleaza in acest moment in Maramures", a precizat consilierul judetean, Gabriel Zetea.

Problemele existente intre partile implicate in proiect au fost recunoscute de presedintele Mircea Man care a precizat ca daca lucrarile nu vor fi in grafic pana in toamna, Consiliul Judetean Maramures ar putea rezilia contractul cu firma bihoreana Selina, care executa lucrarile. "Avem foarte multe probleme si cu institutia inginerului si cu antreprenor. Sigur ca echipa de implementare a proiectului a avut discutii cu constructorul, a avut discutie cu dirigintele de santier, a avut discutie cu Ministerul Dezvoltarii. Pentru saptamana viitoare l-am rugat pe prefect, care e cel mai interesat de modul in care se implementeaza proiecte europene, sa avem o discutie foarte serioasa despre ceea ce poate sa faca constructorul. Daca vom constata pana in luna octombrie ca nu poate sa isi respecte graficul, atunci sigur ca trebuie sa ne luam masuri. Vine o perioada de iarna. Daca vom ajunge la rezilierea contractului atat cu spitalul cat si cu drumul, o sa o facem intr-o perioada in care vom putea sa facem licitatia si nu va fi perioada de lucru efectiv", a raspuns presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man.

Stadiul lucrarilor de reabilitare a tronsonului de drum judetean Baia Sprie-Barsana va fi prezentat maine de oficialii Consiliului Judetean Maramures, in cadrul unei conferinte de presa.  

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.