Baia Mare: Zeci de baimareni s-au inscris la AJOFM pentru a urma un curs de inspector resurse umane

Baia Mare: Zeci de baimareni s-au inscris la AJOFM pentru a urma un curs de inspector resurse umane

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş derulează în acest an unsprezece cursuri de formare profesională. La ora actuală sunt în pregătire dosarele pentru cursurile de inspector resurse umane, care sunt extrem de solicitate de către maramureşeni.

Din acest motiv, conducerea agenţiei a depus deja spre autorizare dosarul la Direcţia Muncii urmând ca în data de 10 august să fie demarat primul curs de acest fel. "Deja avem în jur de 35, 40 de solictări iar pentru a organiza un singur curs este nevoie de maxim 28 de persoane dar dacă va fi nevoie vom organiza şi cursuri la solicitarea persoanelor în loc de muncă. Cursurile sunt absolut gratuite pentru persoanele aflate în evidenţa agenţiei care nu au loc de muncă. Cei care au loc de muncă pot opta pentru cursurile noastre contra cost. In urma modificării Codului Muncii este necesar pentru a opera în REVISAL orice modificare, să ai un atestat că eşti pregătit şi calificat pentru inspector resurse umane. Drept pentru care, fiecare societate comercială  va trebui să aibă un angajat care să aibă acest atestat. În general angajatorul poate opta pentru un contact de muncă cu timp parţial pentru a presta aceste activităţi ce presupun modificări ale contractului de muncă, angajări, suspendări, orice intervine în activitatea profesională a angajatului", precizează directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Oana Oşanu.

Au fost finalizate deja cursurile de formare profesională pentru meseriile de lucrător în cultura plantelor, creşterea animalelor şi formator. "În derulare sunt două cursuri de administrator pensiune turistică, unul la Baia Mare şi unul la Borşa, unul de bucătar şi mai avem un curs de cofetar patiser care se va finaliza în săptămâna aceasta cu susţinerea examenului în 8 august", adaugă Oana Oşanu.

Tot în data de 10 august vor fi demarate cursurile pentru instalator instalaţii tehnico sanitare şi gaze şi lucrător în industria hotelieră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.