Baia Mare: Cadrele medicale băimărene au primit primele uniforme noi, după mai bine de 20 de ani

Baia Mare: Cadrele medicale băimărene au primit primele uniforme noi, după mai bine de 20 de ani

Haine noi pentru angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare. Primele 475 de uniforme au fost împărţite deja la o parte dintre cadrele medicale însă instituţia sanitară urmează să mai primească încă 3.500 de haine noi.

Fiecare cadru medical va intra în posesia a două uniforme iar culorile acestora vor fi diferite, în funcţie de specializarea personalului medical: alb pentru medici şi asistente, verde pentru blocul operator, roşu pentru UPU, roşu închis pentru serviciul de dializă şi albastru închis pentru brancardieri, infirmiere şi femei de serviciu. "Achiziţia este în jur de 4.000-4.500 euro pe lună, cinci-şase tranşe vor fi în final. Această sumă a fost găsită în baza legislaţiei care obligă instituţiile publice să dea un procent persoanelor cu handicap, persoanelor cu dizabilităţi. Tot această lege ne permite să achiziţionăm de la instituţiile unde lucrează persoanele cu dizabilităţi diverse produse de ale lor printre care şi aceste halate, deci în felul acesta am reuşit să asigurăm finanţarea", precizează directorul de îngrijiri medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare, dr. Lucia Bozga.

Cadrele medicale spun că sunt încântate de această investiţie a Spitalului Judeţean, cu atât mai mult cu cât instituţia nu a mai cumpărat uniforme angajaţilor de mai bine de 20 de ani. "Noi de vreo 15-20 de ani nu am primit nicio ţinută, suntem mândri că cei din conducere s-au gândit că şi noi merităm o ţinută corespunzătoare şi pacienţii sunt încântaţi că nu ne mai confundă cu alte persoane şi noi cheltuiam foarte mult înainte pe ţinute. Adică ni le cumpăram de la alte firme, suma ajungea cam până la 2 milioane că îţi trebuia că-i trebuiau două, trei schimburi şi asta nu pe an, pe an cred că ar fi mai mult. Că se mai şi uzează, ele trebuie spălate foarte des că aici nu poţi să-ţi schimbi doar tot la două zile ţinuta şi aşa ne convine pentru că nu mai cheltuim din bugetul nostru", susţine dr. Crina Nicoară, asistent şef Secţia ORL.

Conducerea instituţiei mai are în plan şi alte investiţii în ceea ce priveşte achiziţiile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare. "După aceea, acţiunea va continua, tot aşa, pe sponsorizări, pe venituri proprii, pe diferite formule. S-a şi început, cam la vreo 15-20% din cearcefurile spitalului le reînnoim. Partea de lenjerie trebuie călcată pentru că arată îngrozitor, multe dintre ele sunt foarte vechi, să trecem la cearceafurile astea plic care se pun şi mai uşor, se întreţin mai uşor şi au şi o ţinută mai bună. Lucru ăsta până la sfârşit de an, prima parte a anului viitor o să îl încercăm să îl facem", spune dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

În spitalul judeţean a fost pus în funcţiune de câteva zile şi sistemul de supraveghere video.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.