Voluntarii italieni vin în sprijinul copiilor instituţionalizaţi din Sighetu Marmaţiei

Voluntarii italieni vin în sprijinul copiilor instituţionalizaţi din Sighetu Marmaţiei

Mai multi voluntari italieni printre care si doi psihologi au sosit miercuri, 3 august, in municipiul Sighetu Marmatiei pentru a da o mana de ajutor copiilor institutionalizati. Acestia vor desfasura o serie de activitati cu copiii proveniti din centrele de tip familial, toate avand la baza terapia prin arta.
Copiii care sunt gazduiti de centrele de tip familial vor participa la  cursuri de croitorie si terapie individuala. Acestea sunt organizate de Asociatia „SOS BAMBINI” din Italia, o organizatie nonguvernamentala, care de cativa ani incoace pun la dispozitie timpul si experienta lor, persoanelor aflate in dificultate, din orasul nostru.
In grupul de italieni sositi la Sighet se afla si Michela, o tanara specilizata in realizarea de ateliere de croitorie.
Activitatile se desfasoara in cadrul Centrului Maternal din Sighet aparţinând de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, iar copiii par sa fie incantati de noutatile aduse de oaspetii italieni.
Conducerea Centrului Maternal Sighet ne-a marturisit ca sunt intotdeauna binevenite actiunile voluntarilor italieni, prezenta lor in randul copiilor institutionalizati din Sighet fiind deja de notorietate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.