Baia Mare: Sistemul sanitar este în colaps iar previziunile pentru 2012 nu sună deloc bine

Baia Mare: Sistemul sanitar este în colaps iar previziunile pentru 2012 nu sună deloc bine

Asistăm la un derapaj al democraţiei în România iar previziunile pe anul 2012 pentru sistemul românesc de sănătate nu sună deloc bine. Aceasta este părerea liderului Sanitas Maramureş, care a anunţat astăzi că începând cu anul viitor, cadrele medicale ar putea rămâne definitiv fără tichete de masă şi cu salariile îngheţate.

Anul viitor va fi la fel de greu precum 2011 sau poate şi mai rău pentru personalul care lucrează în sistemul sanitar. Este declaraţia preşedintelui Sanitas Maramureş care se luptă pentru ca angajaţii din sănătate să îşi câştige drepturile prin instanţă astfel încât cadrele medicale să beneficieze de drepturile care li se cuvin. 4 spitale din Maramureş nu au primit tichete de masă de aproximativ 12 luni iar din cauza proceselor amânate, probleme cu acordarea lefurilor au mai rămas doar la spitalul din Sighet. "Sunt atâtea sentinţe civile rămase definitive. Spitalul Sighet are sentinţe rămase definitive cu peste 26 de miliarde de lei care trebuiau să fie achitate începând cu anul 2008 şi care nici astăzi nu au putut fi puse în aplicare datorită acestor amânări şi tergiversări ale guvernării. Prin ordonanţele de urgenţă se eşalonează plăţile având ca obiect sentinţe definitive rămase atât în sănătate cât şi în învăţământ şi în alte domenii bugetare şi se prorogă undeva în orizontul anilor 2015-2016 să fie făcute aceste plăţi. Gândiţi-vă cine va mai rămâne în sistem în următorii patru-cinci ani dacă lucrurile stau aşa. Din păcate, iniţiem aceste procese dar perspectiva recuperării acestor sume din păcate nu este una imediată ci una într-un orizont îndepărtat de timp", a declarat Mircea Ciocan, preşedinte Sanitas Maramureş.

Potrivit liderului Sanitas, spitalele unde nu au mai fost acordate tichete de masă de aproximativ 12 luni sunt cele din Târgu Lăpuş, Cavnic, Sighetu Marmaţiei şi Borşa.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.