Baia Mare: Parlamentarii maramureşeni USL Liviu Titus Paşca şi Florin Tătaru comentează revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană

Baia Mare: Parlamentarii maramureşeni USL Liviu Titus Paşca şi Florin Tătaru comentează revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană

Parlamentarii maramureşeni USL sunt de părere că va mai trece ceva vreme până când vom avea un nou preşedinte în fruntea Senatului României. Aceste opinii vin în urma deciziei lui Mircea Geoană de a contesta la Curtea Constituţională decizia Senatului privind revocarea lui din funcţie.

Parlamentarii maramureşeni, reprezentanţi ai Uniunii Social Liberale, Liviu Titus Paşca şi Florin Tătaru, au susţinut astăzi la sediul Partidului Social Democrat din Baia Mare o conferinţă de presă, pe ordinea de zi fiind trecut şi subiectul care face referire la revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului. Având în vedere  declaraţiile lui Geoană cu privire la faptul că revocarea preşedintelui Senatului s-ar putea realiza doar ca sancţiune pentru abateri grave sau fapte penale, parlamentarii maramureşeni susţin că va mai trece o perioadă de timp până când Senatul va avea din nou un preşedinte. "După părerea mea, luni sau marţi, pentru că Senatul va lucra săptămâna viitoare luni şi marţi, nici luni, nici marţi nu vom avea o şedinţă şi pe ordinea de zi a acestei şedinţe să figureze alegerea preşedintelui Senatului. După părerea mea, această decizie va rămâne probabil până la pronunţarea Curţii Constituţionale. Sigur că şi Curtea Constituţională poate să amâne o decizie.", a declarat Liviu Titus Paşca, senator PNL. "Probabil că n-are rost să mai aşteptăm verdictul Curţii Constituţionale dar cred că ar trebui să îl întrebăm pe preşedintele României, Traian Băsescu, ce vom face, indiferent de răspunsul Curţii Constituţionale, pentru că dânsul ne spune ce vom face noi şi cum se va aplica legea, indiferent de cum stabileşte cea mai înală înstanţă în materie de legislaţie din România", a precizat Florin Tătaru, deputat PSD. "În acest moment, primul om în stat conform Constituţiei este preşedintele Băsescu iar al doilea om în stat este preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, până la clarificarea statutului preşedintelui Senatului", a adăugat Liviu Titus Paşca, senator PNL.

Până la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Senatului, Mircea Geoană beneficiază încă de toate preorogativele de preşedinte al Senatului.
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.