Baia Mare: Salarii asigurate până la finele anului. 6,6 milioane de lei pentru drepturile salariale ale profesorilor maramureşeni

Baia Mare: Salarii asigurate până la finele anului. 6,6 milioane de lei pentru drepturile salariale ale profesorilor maramureşeni

Salariile profesorilor din judeţul Maramureş sunt asigurate până la sfârşitul anului. Prefectul Sandu Pocol a declarat astăzi, la şedinţa cu primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, că Maramureşul a primit 6,6 milioane de lei, sumă care reprezintă banii necesari plăţii salariilor cadrelor didactice până la sfârşitul anului 2011.

"Am făcut un demers la Ministerul de Finanţe prin care am cerut această sumă, care asigură plata salariilor profesorilor din judeţul Maramureş pentru acest sfârşit de an", a declarat pentru maramedia.ro., seful DGFP Maramureş, Teodor Lupuţi. Şi liderul de sindicat, Liviu Marian Pop, recunoaşte că această sumă va ajunge doar pentru a acoperi drepturile salariale ale profesorilor pe anul 2011 însă mai problematic din punct de vedere financiar se arată anul 2012. Liderul de sindicat a precizat că va cere parlamentarilor maramureşeni să propună o reviziure a sistemului de finanţare pe cap de elev.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Maramureş dă asigurări unităţilor administrativ-teritoriale care au servicii de asistenţă medicală comunitară, mediatori sanitari şi medicină şcolară că până la sfârşitul anului sunt asigurate fondurile necesare pentru plata acestui personal. „Rugămintea noastră este să înaintaţi solicitări aşa cum de face în fiecare lună. De fapt, până acum nu au fost probleme de finanţare. Pentru anul 2012 încă nu am primit din partea ministerului dacă vor fi elemente de schimbare faţă de ceea ce a fost până acum. Noi sperăm ca şi în continuare să asigurăm resursele financiare pentru asistenţa medicală comunitară”, a declarat dr. Călin Man, purtător de cuvânt DSP Maramureş. Reprezentantul DSP a dat asigurări că vor exista fonduri până la sfârşitul anului şi pentru personalul din cabinetele şcolare. De asemenea, acesta avertizează că pentru unităţile administrativ-teritoriale care vor să îşi înfiinţeze cabinete medicale  şcolare există în momentul de faţă o legislaţie care permite organizarea acestor cabinete raportate la populaţie, respectiv la numărul de elevi dintr-o anumită comunitate. „Este necesar un număr de 2.000-2.500 de copii pentru ca să se poată înfiinţa un cabinet şcolar. Această înfiinţare se face cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, de aceea dacă sunt solicitări în acest sens o să vă rugăm să ne spuneţi. Există posibilitatea deschiderii unui cabinet şcolar medical şi prin asociere doar că va trebui făcută o notă de fundamentare care va trebui prezentată Direcţiei de Sănătate Publică iar noi vom trimite mai departe Ministerului această solicitare”. De asemenea, pentru asistenţii comunitari, acolo unde sunt posturi vacante, respectiv prin plecarea celor care au fost deja pe structură, se pot face note de fundamentare pentru ocuparea acestor posturi.

De asemenea, tot în cadrul şedinţei de astăzi, prefectul Sandu Pocol a anunţat că vor intra bani în conturile primăriilor şi pentru restanţele salariale ale asistenţilor sociali ai persoanelor cu handicap.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.