Baia Mare: Protestele continuă şi astăzi. Aseară, o bătrână a fost îmbrâncită de manifestanţi

Baia Mare: Protestele continuă şi astăzi. Aseară, o bătrână a fost îmbrâncită de manifestanţi

Protestele împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului au continuat aseară şi în municipiul reşedinţă de judeţ. Dacă în prima zi de protest doar 40 de manifestanţi au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelului, aseară, peste 200 de băimăreni s-au reunit în Piaţa Revoluţiei, unde au scandat, timp de mai bine de două ore, lozinci împotriva puterii. Nu au lipsit nici incidentele. O bătrână a fost îmbrâncită după ce i-a întrebat pe protestatari de ce trebuie să iasă în stradă şi să facă un asemenea circ.

Data de 17 ianuarie a adus a două zi de proteste în municipiul Baia Mare. Peste 200 de băimăreni au ieşit aseară în Piaţa Revoluţiei pentru a-şi spune necazurile şi a cere demisia actualei puteri. Aceştia au cântat chiar şi imnul de stat după care au scandat lozinci împotriva celui care se face vinovat de sărăcia din această ţară şi anume Guvernul Boc în frunte cu preşedintele Traian Băsescu.

Fiecare protestatar avea în mână o hârtie cu mesaje împotriva celor care ne conduc ţara. În semn de dispreţ, manifestanţii le-au dat foc. "Sărăcie, corupţie, banditism de clasa I. Daţi-l şi pe chior jos, şi pe piticu împreună cu toată sectele lor. Au distrus tot poporul român", a spus unul dintre protestatari. "Le dau un sfat. Domnul Băsescu să se prezinte în faţa naţiunii şi să îşi dea demisia. Să nu mai pună poporul ăsta pe drumuri. Nu vă fie frică, şi piratul pică, aşa cum a căzut Ceauşescu", a susţinut un altul.

Protestul de aseară nu a fost lipsit de incidente. O bătrână care se afla în trecere prin Piaţa Revoluţiei i-a luat la rost pe manifestanţi despre ceea ce fac. Mânioşi pe atitudinea bătrânei, aceştia au îmbrâncit-o şi i-au adus injurii. Femeia a fost scoasă din mulţime cu ajutorul jandarmilor. "Vreau să ştiu cine ce doreşte. Sunt profesoară de matematică. Jos Băsescu, jos, de acord. Dar de ce?", a întrebat femeia. Băimărenii au ieşit să protesteze şi în această seară în Piaţa Revoluţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.