Baia Mare: PROTEST – Asistenţii personali pichetează Prefectura, în 21 august

Baia Mare: PROTEST – Asistenţii personali pichetează Prefectura, în 21 august

Asistenţii personali din judeţ ies din nou în stradă. Un protest al acestei categorii de salariaţi, care a acumulat restanţe la plata drepturilor băneşti cu lunile, a fost programat de sindicalişti pentru data de 21 august.

În data de 21 august, cu începere de la ora 11:00, asistenţii personali din Maramureş au anunţat că vor picheta Instituţia Prefectului. Motivul pentru care asistenţii recurg din nou la această formă de protest a rămas acelaşi: neplata drepturilor salariale de către autorităţile locale. "Motivele noastre de a ieşi în stradă sunt neplata asistenţilor personali la o serie de primării din Maramureş, neplata indemnizaţiilor, neplata asistenţilor maternali în procesele câştigate definitiv şi irevocabil: conform legii, în acest an trebuie plătit 5% din bani, încă nu s-a întâmplat acest lucru şi vrem să tragem un semnal de alarmă celor care trebuie să pună în plată aceşti bani. Dorin neapărat o elaborare a unei legi care să scoată asistenţii personali şi maternali din Codul Muncii pentru că această categorie de salariaţi efectuează ore de muncă 24 din 24 dar nu sunt plătiţi conform acestei activităţi", a declarat pentru maramedia.ro, preşedintele Sindicatului Cartel-Alfa Maramureş, Florin Hosu.

Sindicaliştii preconizează ca la protestul din data de 21 iunie să participe aproximativ 150 de asistenţi personali din judeţ. "Având în vedere că oamenii nu au nici 2 lei pentru a-şi cumpăra o pâine, este foarte greu să precizez câţi vor veni la protest. Vrem să fim cel puţin 100 de persoane. S-ar putea să solicităm şi ajutorul colegilor din Satu Mare şi alte judeţe limitrofe", a adăugat Hosu.

Peste 50 de primării maramureşene nu au alocat în acest an bani în bugetul propriu pentru plata asisteţilor personali. Primăriile fruntaşe la acest capitol sunt cele din Târgu Lăpuş, Ulmeni şi Copalnic Mănăştur.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.