Baia Mare: Proiecte de top pentru cititori si voluntari, la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare

Baia Mare: Proiecte de top pentru cititori si voluntari, la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare

Pentru a creste gradul de implicare activa a tinerilor din municipiul Baia Mare in activitati specifice de voluntariat, Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" din Baia Mare a lansat proiectul "Da valoare timpului tau". Timp de cinci luni, aproximativ 2.500 de tineri baimareni vor promova voluntariatul in randul comunitatii baimarene prin participarea la diverse actiuni individuale sau de grup.

La lansarea acestei campanii a luat parte si primarul Baii Mari, Catalin Chereches, care a precizat ca toate proiectele locale pe tema voluntariatului ar trebui sa aiba o continuitate in municipiul Baia Mare, pentru a veni in sprijinul comunitatii, indiferent cui se adreseaza ele. "E foarte benefic sa constietizam tineretul baimarean de importanta implicarii in comunitate, acolo unde exista nevoie de o implicare activa, de o implicare care sa aduca un plus de valoare umana, un plus de idei, si tineretul prin energia pe care o emana poate sa faca acest lucru. La nivelul municipiului Baia Mare, pentru tineret s-au facut prea putine lucruri in ultimii 20 de ani. Daca vrem sa realizam o platforma sanatoasa, trebuie sa o gandim foarte bine pentru a nu exista si in viitor derapaje cu privire la modul in care educam tineretul baimarean, la modul in care il implicam in comunitate", spune primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

De asemenea, tot astazi s-a lansat si Biblioteca Infoline – Info SMS, un nou serviciu de informare a utilizatorilor despre activitatile care se desfasoara in cadrul bibliotecii. Cei care doresc sa se aboneze la acest serviciu pot accesa pagina Abonare Info SMS, postata pe siteul BIbliotecii Judetene "Petre Dulfu". "Ce facilitati ofera acest serviciu? Posibilitatea trimiterii de mesaje scurte unui numar mare de abonati la acest serviciu. De ce un astfel de serviciu in Baia Mare si la Biblioteca Judeteana? Pentru a eficientiza comunicarea dintre Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" si utilizatorii sai. Ce presupune acest serviciu? Un program Phoneline SMS, o baza de date pe domenii de interes a utilizatorilor si o persoana instruita. Programul Phoneline SMS se poate descarca de pe Internet, este gratuit, baza de date pe domenii de interes ale utilizatorilor deja ne-am instruit-o noi, am creat un formular pe care l-am pus la dispozitia utilizatorilor la inscrierea lor precum si pe siteul Bibliotecii", explica responsabil program Biblioteca Infoline – Info SMS, Oana Ungurean.

Trei sute de baimareni s-au abonat la acest serviciu in doar patru ore de la implementarea lui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.