1 August – Ziua înaintărilor în grad

1 August – Ziua înaintărilor în grad

În fiecare an la 1 august, se înaintează la termen în gradul următor, pompierii si militarii jandarmi care au împlinit sau îndeplinesc stagiul minim în grad, în cursul anului respectiv. Astfel, in Sighetu Marmatiei au fost organizate astazi, 1 august, doua ceremonii de inaintare in grad,. Una a politistilor, organizata la Casa de Cultura, incepand cu ora 13:00 si a doua, a jandarmilor, la sediul Jandarmeriei Sighet.
La Casa de Cultura din Sighetu Marmatiei, incepand cu ora 13:00, au fost inaintati in grad mai multi pompieri militari care isi desfasoara activitatea in cadrul Detasamentului de Pompieri din Sighet. La eveniment a participat atat Inspectorul Sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gheorghe Pop de Basesti, cat si oficialitati locale. 
Si militarii jandarmi au fost inaintati la termen in gradul urmator, atat in Sighetu Marmatiei cat si la Baia Mare. In municipiul nostru, festivitatea s-a desfasurat la sediul Jandarmeriei, incepand cu ora 15:00 si au fost inaintati in grad un numar de 18 jandarmi.
La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a avut loc avansarea în  gradul următor a mai multor cadre, urmând să fie avansaţi doi ofiţeri, unul de la gradul de maior la gradul de locotenent-colonel, un locotenent la gradul de căpitan, un maistru militar clasa a IV-a la maistru militar clasa a III-a, 4 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef, 2 subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant, 15 subofiţeri de la gradul de  plutonier la gradul de plutonier major şi 47 de subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.