Baia Mare: Produse alimentare expirate si vandute in conditii improprii

Baia Mare: Produse alimentare expirate si vandute in conditii improprii

Zecile de reclamatii care sunt inregistrate saptamanal la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Maramures cu privire la alimentele expirate sau promotiile false au amplificat controalele comisarilor CJPC la magazilele alimentare si in piete.

Dulciuri, amidon alimentar sau preparate din carne de pui. Sunt doar cateva dintre produsele expirate ce au fost expuse spre comercializare dar descoperite de echipele de control din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. "Alte amenzi s-au aplicat la doua localuri care nu avea spatiul de fumatori delimitat de cel de nefumatori, de asemenea, s-a aplicat o amenda la un supermarket din Baia Mare in valoare de 5.000 lei pentru faptul ca au aplicat practici comerciale incorecte. Mai precis, la berea expusa la comercializare in bax de sase bucati scria platesti cinci si primesti sase iar la casa de marcat s-a constatat ca pretul era aplicat pentru sase bucati", precizeaza comisarul sef CJPC, Olivia Ardelean.

Avand in vedere conditiile improprii in care sunt comercializate produsele alimentare din Piata Izvoarele din Baia Mare, conducerea Comisariatului a inaintat o adresa administratorului pietei prin care solicita modernizarea respectivului spatiu. Mai mult, aceeasi adresa a fost trimisa si Primariei Baia Mare. "Noi am cazut de comun acord sa ne intalnim si cu Primaria Baia Mare, cei care au incheiat acest contract de inchiriere, cu cei de la Directia Sanitar-Veterinara, cu cei de la Directia de Sanatate Publica, am discutat cu directorii institutiilor respective si vrem de comun acord sa incheiem un act prin care sa obligam administratorul pietii sa modernizeze aceasta piata", adauga Olivia Ardelean.

Comisarii CJPC vor lua in vizor in urmatoarea perioada firmele de morarit si panificatie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.