Baia Mare: Primarul băimărean a sărit de la 4.000 de metri cu paraşuta, pentru a promova imaginea oraşului pe care îl conduce

Baia Mare: Primarul băimărean a sărit de la 4.000 de metri cu paraşuta, pentru a promova imaginea oraşului pe care îl conduce

Startul Campionatului Naţional de Paraşutism, care se desfăşoară în aceste zile în municipiul Baia Mare, a fost dat chiar de edilul băimărean, Cătălin Cherecheş. Însă nu de la sol ci direct din aer. Primarul şi-a luat inima în dinţi şi a sărit pentru prima dată cu paraşuta, de la o înălţime de 4.000 de metri.

Zeci de băimăreni au fost prezenţi sâmbătă, pe Câmpul Tineretului, pentru a-şi vedea primarul într-o ipostază unică. Gestul la care a recurs edilul băimărean vine în favoarea promovării municipiului pe care îl conduce, o recunoaşte chiar primarul. "A fost absolut senzaţional. Vă îndemn pe fiecare să faceţi lucru ăsta. Eu l-am făcut cu mare plăcere pentru că iubesc acest oraş şi am vrut ca să arăt ca şi un gest simbol că noi, băimărenii, avem curaj, noi băimărenii nu suntem doar cetăţenii unui oraş unde se agaţă harta în cui, şi vreau încet încet să devenim o capitală a Transilvaniei, şi de aici să se dea ora exactă pentru Transilvania şi de ce nu, pentru România. Vreau să promovăm acest oraş, vreau să arătăm că suntem o comunitate de apreciat şi în România şi în Europa. Acela este momentul cel mai interesant, când vezi că nu mai ai nicio scăpare. Ori sari, ori te faci de râs. Ori eu nu mă puteam face de râs şi nu puteam să fac de râs oraşul", a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Fiind la prima sa experienţă de acest gen, primarul a sărit în tandem cu un instructor profesionist, care, la final, a avut numai cuvinte de laudă pentru elevul său. "Vreau să vă spun că nu e numai pe sol un om deosebit. E şi în aer. A făcut exact ce i-am spus şi s-ar putea apuca să facă acest sport oricând. Super", a spus instructorul Ramiro Nicolau.

Gestul primarului a avut şi o conotaţie simbolică, dedicată oamenilor de pe scena politică. "Gestul meu a fost şi un gest simbolic pentru cei care fac politică de 20 de ani, să revină cu picioarele pe pământ, aici, între oameni", a adăugat Cătălin Cherecheş.

Campionatul Naţional de Paraşutism este organizat pentru prima oară în municipiul Baia Mare iar cei mai buni paraşutişti vor fi premiaţi sâmbătă, opt septembrie, în cadrul unei festivităţi prilejuite de închiderea evenimentului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.