Baia Mare: Prăjituri expirate şi pulpe de pui fără elemente de identificare expuse spre vânzare băimărenilor

Baia Mare: Prăjituri expirate şi pulpe de pui fără elemente de identificare expuse spre vânzare băimărenilor

Zeci de produse expirate pe rafturile din magazinele comerciale din municipiul Baia Mare. ASta au descoperit comisarii din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş în urma controalelor efectuate săptămâna trecută la un număr de 14 operatori economici.

În doar cinci zile, echipele de control din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş au aplicat amenzi în valoare totală de 12.000 lei. "S-au găsit la comercializare produse expirate. Este vorba despre prăjituri preambalate, o cantitate de 2 kilograme şi încă două cutii de astfel de prăjituri erau expirate din 21 iunie. De asemenea, s-au găsit la comercializare bomboane de ciocolată expirate din 30 iulie. Tot amenzi s-au mai aplicat pentru faptul că s-au găsit la comercializare opt kilograme pulpe care erau comercializate vrac, fără să aibă niciun element de identificare. De asemenea, s-au aplicat amenzi pentru nerespectarea clauzelor contractuale. Este vorba despre un operator economic care a încasat un avans după ce a garantat că în termen de 10 zile va furniza acele materiale de construcţii dar nu a mai respectat contractul, n-a mai furnizat materialele pentru care s-a angajat prin contract", precizează comisarul şef al CJPC Maramureş, Olivia Ardelean.

De asemenea, unul dintre principalele marketuri din municipiul Baia Mare a fost amendat cu 2.000 lei pentru neafişarea preţurilor la mai multe produse expuse spre comercializare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.