Baia Mare: Pompierii militari au intervenit în 2011 în mai multe situaţii de urgenţă, comparativ cu 2010

Baia Mare: Pompierii militari au intervenit în 2011 în mai multe situaţii de urgenţă, comparativ cu 2010

Numărul intervenţiilor la care lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş au fost solicitaţi să participe anul trecut a crescut, comparativ cu anul 2010. Aceasta este concluzia bilanţului întocmit şi făcut public astăzi de Detaşamentul de Pompieri Baia Mare.

La sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost prezentată astăzi analiza Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, a Gărzii de Intervenţie Şomcuta Mare şi a Punctului de Lucru Fărcaşa. Potrivit datelor prezentate, în anul 2011, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în 3264 de cazuri, cu 21 mai multe faţă de anul 2010. "Analizând comparativ intervenţiile pe cei doi ani, se constată următoarele: numărul total de intervenţii a crescut cu 0,65%, plus 21 de intervenţii. Garda 1 Baia Mare are o scădere a numărului de intervenţii cu 3,13%, adică mai puţin cu 135 de intervenţii. Garda 2 Şomcuta Mare are o creştere de 69,14%, adică 121 de intervenţii. Incendiile au crescut cu 6,4%, adică mai mult cu 12 incendii. Per total, Garda 1 Baia Mare are o creştere de 7,36%, cu 12 incendii mai mult. Garda de Intervenţie Şomcuta Mare are o scădere de 20%, cu 5 incendii mai puţin.", a arătat lt. Nicuşor Miclăuş în cadrul I.S.U. Maramureş.  

Intervenţiile pentru descarcerare au scăzut în acest an per total cu 23%. Cea mai grea lună atât pentru Detaşamentul de Pompieri Baia Mare cât şi pentru Garda de Intervenţie Şomcuta Mare a fost luna noiembrie, când au fost solicitaţi să intervină în 332 de cazuri, respective 56 în Şomcuta. "Datorită secetei prelungite, s-au făcut mai multe transporturi de apă. Numărul total al acestora: din 175 de intervenţii la Garda de Intervenţie Şomcuta Mare, 111 au fost transporturi de apă în anul 2011", a mai precizat lt. Nicuşor Miclăuş.

Cele mai violente incendii izbucnite în anul 2011 pe raza localităţii Baia Mare au fost cele de la complexul comercial Center şi cel de pe strada Minerilor, la o societate comercială. În luna noiembrie, timp de aproximativ două săptămâni, subunitatea Baia Mare s-a mai confruntat cu puternice incendii de pădure izbucnite în Baia Sprie şi Valea Chiuzbăii. Anul 2011 a adus şi multă tristeţe în rândul angajaţilor I.S.U. Toţi pompierii maramureşeni au fost în doliu. Unul dintre colegii lor, locotenentul Marchiş Adrian, şi-a pierdut viaţa iar alţi patru membri au fost răniţi în timp ce se deplasau să salveze alte vieţi omeneşti.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.