Baia Mare: Pareri pro si contra in randul USL si PDL Maramures cu privire la cresterea economica

Baia Mare: Pareri pro si contra in randul USL si PDL Maramures cu privire la cresterea economica

Progresele economiei romanesti sunt pozitive iar de la inceputul anului si pana in prezent, cresterea economica inregistrata a fost de 1,5%. Sunt datele prezentate de reprezentantii FMI si Comisia Europeana la inceputul saptamanii la Bucuresti dar si de Partidul Democrat Liberal Maramures.

Liderul PDL Maramures a tinut sa precizeze ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Romania se afla pe un drum bun in ciuda masurilor luate de Guvern, pe care populatia abia ca le mai suporta. "Guvernul Romaniei si-a facut datoria. Daca in 2009, punctele de risc constatate de Fondul Monetar International, de Banca Mondiala, erau la 750 de puncte, astazi, pe analizele extrem de severe, concrete si aplicate, punctele de risc sunt undeva la 250. Deci, masurile luate de Guvern isi arata roadele. Mai mult, iata ca si prietenii cu automobilul, Ponta si Antonescu, chiar daca se trezeste mai tarziu, domnul Antonescu a constatat ca masurile sunt bune si domnul Ponta chiar a si trimis o scrisoare ca domnia sa este de acord cu masurile pe care le preconizeaza Guvernul", a declarat ieri in cadrul conferintei de presa presedintele Partidului Democrat Liberal Maramures, Mircea Man.

In tabara social-liberala, vorbele lui Mircea Man sunt catalogate drept minciuni si iluzii. Repreyentantii USL Maramures sustin ca haosul din economia si societatea romaneasca reprezinta de fapt o reflectare a haosului din Guvern. "Nu exista un mesaj comun. Constatati ca premierul Emil Boc spune una, ministrii spun alta, presedintele Basescu spune altceva. De exemplu, in ceea ce inseamna aceasta masura sau propunere sau speranta de crestere a salariilor cu 5%, ba este de la 1 octombrie, ba este de la 1 ianuarie, ba ca nu este posibila simultan decat cu disponibilizarea altor bugetari. In ceea ce priveste discutia privind cresterea salariilor, ea este ridicola. De ce? Pentru ca Guvernul s-a angajat ca de la 1 ianuarie 2011, cei 25% care au fost taiati din salariile bugetarilor sa fie redati. Toate aceste chestiuni, scaderea inflatiei, cresterea economica, mariri de salarii si alte chestiuni nu sunt decat iluzii si minciuni. Avem de a face cu construirea unei realitati virtuale care contrazice complet realitatea reala. De ce? Ganditi-va ce va insemna, e adevarat, din fericire nu pentru Baia Mare, cresterea gigacaloriei in acest an, ganditi-va ce efecte va avea pretul la carburanti care s-a marit in ultimele zile  si esecul ca si dovada a credibilitatii din ce in ce mai slabe a Romaniei pe plan extern este esecul vanzarii de actiuni de la Petrom", a precizat direcorul de campanie USL Maramures, Cristian Anghel.

Guvernul Boc este catalogat drept cel mai prost guvern pe care la avut Romania in ultimii douazeci de ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.