Baia Mare: O nouă bătaie de joc pentru cadrele didactice: repartiţia pe posturi de suplinitor

Baia Mare: O nouă bătaie de joc pentru cadrele didactice: repartiţia pe posturi de suplinitor

Zile interminabile pentru cadrele didactice maramureşene care optează pentru un post de suplinitor în învăţământ. Sute de candidaţi au aşteptat ieri ore în şir pe holurile Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" pentru a prinde un post la catedră, fie el şi de suplinitor. Pentru unii a meritat aşteptarea, pentru alţii, n-a avut niciun rost. Au fost cadre didactice care s-au întors acasă aşa cum au venit, nereuşind să obţină niciun post la catedră.

Aproximativ 2.000 de cadre didactice maramureşene au aşteptat de ieri dimineaţă să fie repartizaţi pe posturi conform calendarului de mişcare a personalului didactic. Repartiţia s-a făcut de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny". Procesul a durat ore în şir, repartizarea posturilor a început la primele ore ale dimineţii şi nu era încheiată nici la ora 23:30. Sute de persoane aşteptau obosite şi cu nervii întinşi la maxim să intre în sală pentru a primi un post de suplinitor. Cei din Maramureşul istoric s-au trezit cu noaptea în cap pentru a veni în municipiul reşedinţă de judeţ la repartiţia profesorilor pe posturi, mai mult decât atât, au existat persoane care şi-au adus şi copiii deoarece nu aveau cu cine să îi lase. Pe feţele oamenilor se putea citi nemulţumire şi sila faţă de sistemul de învăţământ românesc însă, cu toate acestea, cadrele didactice spun că nu pot să opteze pentru alte variante dat fiind faptul că piaţa locurilor de muncă din judeţul Maramureş este sub orice critică. Şi în acest caz, nu le rămâne decât să accepte umilinţele şi bătaia de joc din sistemul de învăţământ şi să meargă în continuare, cu salariul mic dar extrem de necesar şi acela.

La nivelul judeţului Maramureş au fost disponibile în acest an 1731 de posturi, însă nu toate au avut catedră întreagă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că aşa este sistemul de învăţământ la ora actuală şi că nu pot face nimic pentru a modifica programul de repartizare al posturilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.