Baia Mare: Mircea Ciocan (SANITAS MM) – "Noua lege a sănătăţii limitează accesul asiguraţilor la pachetul de servicii medicale"

Baia Mare: Mircea Ciocan (SANITAS MM) – "Noua lege a sănătăţii limitează accesul asiguraţilor la pachetul de servicii medicale"

Noul proiect de lege a sănătăţii este un amalgam de inepţii guvernamentale prin care se limitează accesul asiguraţilor la pachetul de servicii medicale. Aceasta este părerea consilierului judeţean PNL, Mircea Ciocan, despre noua lege a sănătăţii, care ar putea fi finalizată până la începutul lunii decembrie.

Potrivit noii legi a sănătăţii, pachetul de servicii minimale asigurate cetăţenilor contribuabili la fondul asigurărilor de sănătate se va reduce semnificativ. Preşedintele Sanitas Maramureş este de părere că noua lege a sănătăţii va îndepărta beneficiarul serviciilor medicale de serviciile garantate de Constituţie, pe care nu le va mai putea accesa datorită acestei legi. "Diminuarea capacităţii medicinei de familie prin noua lege înseamnă de fapt un recul înapoi a anilor 98 când accentul era pus în mod preponderent pe celelalte vicii ale activităţilor medicale. Apariţia unui sistem de coplată a acelor asiguraţi care sunt înscrişi în sistem şi contribuie la fondul de asigurări, de asemenea va genera noi nemulţumiri în rândul populaţiei. Asta, coroborat cu faptul că serviciile minime vor fi diminuate, înseamnă că pentru orice serviciu apropae va trebui să scoţi bani din buzunar. Vreau să atrag atenţia asupra acestui aspect şi în calitate de preşedinte al comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean Maramureş că e o chestiune iminentă care încă poată fi modificată în acest moment dacă se va trece prin procedurile parlamentare", a declarat Mircea Ciocan, preşedinte Sanitas MM.

Preşedintele comisiei de sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş mai atrage atenţia că modificarea actualei legi a sănătăţii nu aduce noutăţi în favoarea asiguraţilor iar parlamentarii maramureşeni ar trebui să intervină pentru ca acest proiect de lege să nu fie aprobat în forma actuală.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.