Baia Mare: Maramureşul, din nou pe minus la încasările la bugetul consolidat al statului

Baia Mare: Maramureşul, din nou pe minus la încasările la bugetul consolidat al statului

Maramureşul este din nou pe minus în ceea ce priveşte încasările la bugetul consolidat la statului. Porivit raportărilor făcute de oficialii Direcţiei de Finanţe Maramureş, judeţul rămâne codaş la încasări şi datorită bunurilor pe care au pus sechestru şi pentru care nu există cumpărători.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Finanţe, în luna octombrie, structura bugetului de stat a înregistrat minusuri la impozitul pe profit, la impozitul pe venit, la TVA dar şi la accize. "Aşa cum se observă din înşiruirea de cifre, activitatea nu este profitabilă în luna octombrie pentru societăţile comerciale, încasările din impozitul pe venit sunt în continuare mai mici decât cele de anul trecut, apropo de ceea ce discutam şi la Colegiul Prefectural despre creşterea numărului de contracte, nu se reflectă încă în impozitul pe venit. Activitatea economică este scăzută deoarece T.V.A. încasat este mai mic, 24%, sigur, şi conformarea voluntară a societăţilor comerciale este mai mică decât conformarea voluntară pe ţară", a declarat Teodor Lupuţi, director executiv DGFP MM.

Direcţia de Finanţe Maramureş continuă să întâmpine dificultăţi în recuperarea datoriilor de la gardienii publici şi de la Primăria Rozavlea, care cumulat au datorii în valoare de aproximativ 60 de miliarde lei vechi. "N-o să le putem acoperi dacă nu reuşim să facem la primărie ceea ce s-a început deja şi sper să se facă să se dea în plată o suprafaţă de pădure destul de mare pentru comunitate astfel încât să încheiem acea problemă. Şi pentru noi este rău, şi pentru administraţia locală este rău fiindcă nu mai poate accesa fonduri europene. Oricum n-o să poată accesa în continuare un număr de ani, aşa că sunt în continuare penalizaţi că au avut această defecţiune. Cu gardienii să vedem dacă va reuşi Consiliul Judeţean să restructureze, să facă o societate comercială, să intre Consiliul Judeţean acţionar unic astfel încât să poată să ia asupra sa obligaţia instituţiei respective. Până atunci, majorările curg, din păcate", a explicat Teodor Lupuţi.

În luna octombrie, cele mai bune încasări s-au realizat la unităţile fiscale din Târgu Lăpuş, Sighetu Marmaţiei şi Şomcuta Mare. Situaţia realizării veniturilor bugetului general consolidat lasă de dorit în cazul unităţilor fiscale din Baia Mare, Vişeu de Sus dar şi în cazul contribuabililor mijlocii.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.