Pentru a proteja sute de cetăţeni de riscul producerii de incendii, Incepand de maine producătorii vor fi obligaţi să pună în vânzare ţigări "cu tendinţă redusă de aprindere"

Pentru a proteja sute de cetăţeni de riscul producerii de incendii, Incepand de maine producătorii vor fi obligaţi să pună în vânzare ţigări "cu tendinţă redusă de aprindere"

 Incepand de maine 17 noiembrie producătorii de ţigări vor fi obligaţi să pună în vânzare cele de tip nou, aşa-zise “cu tendinţă redusă de aprindere”, care se sting singure, după un anumit timp daca au fost abandonate. 

Acest gen de produs este cel care respectă cerinţele impuse de standardele euro­pene, ţigările stingându-se sin­gu­re dacă nu sunt fumate activ, înainte să ardă pe întreaga lungime. Tigările 100% sigure nu există, cel mai sigur este să nu fumezi deloc, ne sfatuiesc specialistii, insa pentru cei care doresc să fumeze, noile norme care vor intra în vigoare vor obliga fabricanţii să aplice aceste reguli care ar putea proteja sute de cetăţeni de riscul producerii de incendii. Producătorii de hârtie destinată fabricării ţigărilor şi-au schimbat procedurile de fabricaţie şi au inserat câte un inel din hârtie mai gros, în două locuri, în interiorul ţigaretei. Dacă ţigara este abandonată, ea se va stinge singură în momentul în care punctul de ardere ajunge în dreptul unuia dintre inele, din cauza reducerii aportului de aer/oxigen. De asemenea, timpul de combustie al acestor ţigări este mai mic, ceea ce diminuează riscul de inflamare a mobilelor, saltelelor şi a altor materiale. Această măsură de securitate este deja aplicată în SUA, Canada şi în Australia, iar în Uniunea Europeană. Cu toate acestea produsele aflate pe stoc vor putea fi vândute până la epuizarea acestora. Multi dintre fumatori spera ca aceasta noua masura sa+i ajute treptat sa renunte definitiv la acest viciu.
Producătoriii care încalcă noile reguli riscă între 3.000 şi 30.000 de lei, iar distribuitorii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 700 şi 7.000 de lei sau între 2.000 şi 4.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.