Baia Mare: Investitii noi la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris"

Baia Mare: Investitii noi la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris"

Investitii noi la cea mai importanta unitate spitaliceasca din judet. Spitalul Judetean "Dr. Constantin Opris" Baia Mare va fi dotat in curand cu 16 camere de supraveghere iar dupa mai bine de douazeci de ani, cadrele medicale vor primi tinute noi de lucru.

Toate aceste dotari fac parte din cerintele de acreditare a spitalelor care trebuie indeplinite pana in anul 2015. "Exista si o serie de evidente demonstrate atat prin o serie de disparitii care se petrec in spital cat si in afara spitalului, prin faptul ca exista persoane care au un acces de multe ori necontrolat, toate acestea au motivat sa zicem introducerea mai rapida a acestui sistem de monitorizare video care isi permite si isi doreste sa intareasca securitatea atat a pacientilor cat si a personalului care lucreaza la spitalul judetean de urgenta", precizeaza managerul spitalului, dr. Calin Pop.

Managerul unitatii spitalicesti sustine ca si in unitatea pe care o conduce au fost sesizate numeroase cazuri de furt, atat din saloane cat si de la personalul medical. "Din pacate, exista numeroase cazuri de furturi in spital, de la pacienti si de la personalul medical, cum exista si furturi de pe zonele de exterior a spitalului, mai ales acum cand sunt lucrarile acestea de reabilitare", recunoaste dr. Calin Pop.

Investitii din bugetul propriu al institutiei vor fi facute si pentru modernizarea tinutelor pentru cadrele medicale care lucreaza in spital. "Incercam si suntem aproape de a ajunge la capatul acestui demers sa oferim doua tinute de lucru complete tuturor angajatilor din spital si in acelasi timp sa asiguram si o uniformizare sau o standardizare a acestor tinute atat in ceea ce priveste aspectul lor care se doreste a fi acelasi cat si in a permite identificarea anumitor categorii de muncitori sanitari sau din administratie. Corpul medical va fi imbracat in alb, cel de la urgente in rosu, cel de la blocurile operatorii in verde, si toate uniformele pe de o parte sunt dintr-un material de buna calitate si vor avea inscriptionate sigla spitalului si obligatia de a purta un ecuson pentru a identifica mai usor persoana respectiva", adauga dr. Calin Pop.

De asemenea, in cursul zilei de astazi, la Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare a avut loc o sedinte tehnica referitoare la stadiul lucrarilor de reabilitare care se deruleaza in prezent in corpul G al cladirii. Procesul de predare-primire al spatiilor care trebuia semnat in 17 iulie a fost amanat cu aproximativ o luna, lucrarile nefiind finalizate la termen. Dupa reabilitarea corpului G vor fi demarate lucrarile in corpul N al cladirii, conform planului stabilit inainte de inceperea lucrarilor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.