Avertizare vijelii zona Maramureşului istoric

Avertizare vijelii zona Maramureşului istoric

Instituţia Prefectului a primit  de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o avertizare cod galben de producere a unor fenomene meteorlogice periculoase imediate. Avertizarea este valabilă până la ora 16.40 şi include zona delimitată a localităţilor Borşa, Botiza, Ocna Şugatag, Remeţi, Sighetu Marmaţiei, Bistra, Poienile de Sub Munte.  În avertizare se menţionează despre, precipitaţii în aversă, intensificări ale vântului care vor lua aspect de vijelie, fenomenul oraj (descărcări electrice) şi grindină de dimensiuni mici şi medii Cantităţile de apă pot depăşi  25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Există posibililatea să cadă grindină de  dimensiuni mici şi medii.
  Subprefectul Gyonygyike Bondi, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile menţionate şi pregătirea echipelor de intervenţie. De asemenea, au fost avertizaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş.
    Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă  cetăţenilor să îşi închidă ferestrele de la locuinţe şi alte categorii de construcţii. Nu se recomandă, în perioada de vijelie munca la câmp, pe păşuni sau pe terenuri forestiere, respectiv adăpostirea persoanelor sub copaci izolaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.