Locuri de muncă pentru maramureşeni peste hotare

Locuri de muncă pentru maramureşeni peste hotare

 Maramuresenii dornici sa plece la munca peste hotare au la dispozitie 62 de joburi  scoase pe piata de Agentia Judeteana Pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures in tari precum  Austria, Danemarca, Germania, Estonia si Lituania. Cele mai multe joburi sunt pentru persoanele cu studii medii. Sunt la mare cautare persoanele calificate in munca forestiera, electromecanicii, electricienii, soferii de autocamioane, bucatarii, ospatarii si inginerii. Salariile si conditiile oferite de angajatori sunt tentante, insa vor fi avantajate persoanele care vorbesc o limba straina de circulatie internationala.

Cele mai multe joburi disponibile sunt in Austria, 30 de locuri de munca pentru taierea copacilor in padure. Una dintre cerinte este limba germana – nivel mediu, iar o alta, experienta, de minimum cinci ani in domeniu. Angajatii vor beneficia de un salariul net de 1.200 euro, cazare gratuita, echipament de lucru, consumabile si utilaje, accesorii pentru lucru, autoturism pentru deplasari si combustibil. Contractul se incheie pe o durata de doi ani, insa cu posibilitate de prelungire.  O alta tara care ofera locuri de munca este Danemarca. Angajatorii pun la dispozitia maramuresenilor 5 joburi pentru prelucratori de metal, cinci pentru electromecanici si cinci pentru electricieni pentru montarea, intretinerea si asigurarea service-ului turbinelor eoliene.  Salariul se stabileste de comun acord inre angajat si angajator. Vor avea insa prioritate cei care au experienta in domeniu, cei care au cunostinte (scris, vorbit) de limba engleza    si au permis de conducere. Si in Estonia se cauta cinci soferi de autocamioane. Acestia trebuie sa aiba experienta de minimum doi ani, licenta pentru conducerea autocamioanelor. Limbile straine cerute sunt engleza, germana sau rusa.
 Bucatarii care au minim 2 ani de experienta, de preferat in bucataria germana, vor putea opta pentru Germania. Locurile de munca disponibile sunt in numar de 3.  Se mai cauta trei ospatari si patru specialisti – care vor ajuta la curatenia in camere, in cursul diminetii, iar seara vor servi in restaurant.
 La fel ca si in tara, cei mai dezavantajati sunt absolventii studilor superioare. Lituanienii pun la dispozitia maramuresenilor doua locuri de munca pentru ingineri si unul  in domeniul energetic si un altul pentru constructor-sef de santier. Pe langa diploma de studii superioare, doritorii trebuie sa aiba experienta in domeniu constructiilor un an, cunostinte de operare pe calculator, permis de conducere si cunostinte de baza a limbii engleza si rusa. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.