Baia Mare: Impozitele şi taxele locale rămân aceleaşi ca şi în 2011

Baia Mare: Impozitele şi taxele locale rămân aceleaşi ca şi în 2011

Veşti bune pentru băimăreni. Aleşii locali au stabilit astăzi ca impozitele şi taxele locale pentru anul 2012 să rămână la tariful celor din anul în curs.

Taxele şi impozitele pentru clădiri, terenuri – persoane fizice vor avea aceleaşi tarife ca şi în 2011. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, teren, şi asupra mijloacelor de transport datorate pentru întregul an de către persoanele fizice şi persoanele juridice,  până la 31 martie, se acordă o bonificaţie de 10 % iar creanţele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. În cadrul proiectului de hotărâre adoptat azi de aleşii locali a mai fost stabilită cota taxei pentru servicii de reclamă şi publicitate, la 3% aplicată asupra valorii serviciilor de reclamă şi publicitate cu exceptia TVA dar şi cota taxei hoteliere pentru şederea într-o unitate de cazare în raza administrativ teritorială a Municipiului Baia Mare la 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului. Aceasta se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

În cazul impozitului pe clădiri datorat de persoanele fizice, începând cu anul 2012 va fi aplicată o cotă de impozitare de 0,1% asupra valorilor impozabile pe metru pătrat de suprafaţă construită. În cazul impozitului pe clădiri datorat de persoanele juridice în scopul stimulării realizării de investiţii strategice în raza teritorial administrativă a municipiului Baia Mare, respectiv evaluării construcţiilor existente la valori reale, au fost stabilite mai multe cote de impozitare: 1,5% pentru contribuabilii care deţin în proprietate construcţii impozabile situate în raza administrativ-teritorială a municipiului Baia Mare; 20% în cazul clădirilor dobândite înainte de 01.01.2009 şi care, după această dată nu au fost reevaluate; 40% în cazul clădirilor dobândite înainte de 01.01.2007 şi care după această dată nu au fost reevaluate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.