Baia Mare: Fostul premier, Adrian Năstase, prezent în Baia Mare

Baia Mare: Fostul premier, Adrian Năstase, prezent în Baia Mare

Fostul premier şi actualmente preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, se află într-o vizită de două zile în municipiul Baia Mare. Pe lângă întâlnirile în scop electiral, acesta îşi va lansa mâine la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare, volumul "Codul Zambaccian 3. Toate pânzele jos!".

Prima constatare a fostului premier a fost aceea că "într-un fel, capitala României s-a mutat la Baia Mare, cu foarte mulţi oaspeţi, membrii ai Guvernului, ai viitorului Guvern care vizitează judeţul, care vin aici în colegiu şi lucrul ăsta mi se pare util în orice caz.. Dincolo de disputa politică, eu cred că este şi un lucru pozitiv pe care oricum trebuie să îl salutăm împreună şi anume mai multa vizibilitate pentru problemele judeţului, pentru problemele judeţului, pentru a discuta şi pentru a găsi şi soluţii, nu numai pentru a discuta despre un vot politic. Aceasta este una dintre acţiuni pe care eu o văd ca fiind extrem de responsabilă într-un moment în care Guvernul pare a fi debusolat în timp ce ar trebui să explice ce este cu îngheţarea salariilor, cu îngheţarea unora dintre pensii, cu problemele legate de locurile de muncă, cu toate aceste aspecte care ţin până la urmă de viaţa economică şi socială a României. În timpul ăsta Emil Boc este plecat la Universiada din China, miniştrii Guvernului, cu totul întâmplător, ajung în partea de nord a ţării pentru a semna diverse documente şi pentru a tăia panglici. Nu este rău dar nu cred că vorbim aici despre o coincidenţă", este de părere preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Socia Democrat, Adrian Năstase. Acesta mai a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută azi la sediul Partidului Social Democrat că a venit în Baia Mare pentru a porni dărâmarea Guvernului.

Adrian Năstase a mai precizat că ţara nu este guvernată într-un mod firesc. Mai mult, acesta recunoaşte că şi în perioada în care a fost premier s-au făcut multe greşeli dar că, din păcate, în ultimii ani s-a putut constata o lipsă de coordonare, de coerenţă, angajamente aberante, cum ar fi blocarea posturilor până în 2014. "De unde ştie PDL-ul că după alegerile de anul viitor, tot PDL-ul va fi la guvernare? Cum poate fi făcută o strategie de acest gen fără a o discuta cu reprezentanţii tuturor partidelor într-o formulă de ignorare completă? Sunt multe probleme pe care le avem de rezolvat, sunt multe semne de întrebare dar dicolo de orice, lipsa dialogului politic, incapacitatea de a discuta în momente dificile cum sunt şi cele legate de revenirea crizei internaţionale, de acest nou val de criză economică, în aceste condiţii practic actuala putere în loc să propună un dialog firesc cu reprezentanţii opoziţiei, ignoră complet aceste lucruri, anunţă fără niciun fel de explicaţii măsuri care sunt extrem de dure", a mai punctat Adrian Năstase.

După vizita fostului preşedinte Ion Iliescu şi a fostului premier, Adrian Năstase, în acest sfârşit de săptămână sunt aşteptaţi în municipiul Baia Mare preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta împreună cu co-preşedintele Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu, şi alţi membri de partid.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.